fbpx
27.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Ο Σ. Πέτσας από την Αλεξανδρούπολη: «Δε χρειάζεστε άλλα κλειστά κέντρα υποδοχής μεταναστών» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αφού επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας της πόλης καθώς και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, δήλωσε το «παρών» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Ramada Plaza Thraki.

- Χορηγούμενη-1

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για το μεταναστευτικό, για την οικονομία της χώρας όπως επίσης και για την Τουρκική πολιτικότητα.

Πέραν του επίτιμου προσκεκλημένου, στην κοπή της πίτας παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, και μεταξύ άλλων: ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, σεβασμιότατος Άνθιμος που ευλόγησε την βασιλόπιτα, οι βουλευτές Έβρου με τη ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο διοικητής του ΠΓΝΑ, Βαγγέλης Ρούφος, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Έλενα Σώκου, ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, μέλη της πολιτικής επιτροπής, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά. Πριν την έναρξη των ομιλιών, την εκδήλωση χαιρέτισε με ηχογραφημένο μήνυμα ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να είστε κοντά μου τις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές»

Παρότρυνση στους παριστάμενους στην εκδήλωση βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ στην Αλεξανδρούπολη να συνεχίσουν να είναι δίπλα του «με μεράκι κι όρεξη και θετικό πνεύμα στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές που μπορεί να υπάρξουν», απηύθυνε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματός του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ζήτησε να είναι «η φωνή που θα μεταφέρει τις καλές ειδήσεις του κυβερνητικού έργου…» αλλά «και το αυτί που θ’ αφουγκράζεται τις προτάσεις και τα αιτήματα… Με άλλα λόγια να είστε ο δροσερός άνεμος που θα φουσκώνει τα πανιά στο καράβι της πατρίδας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στέλνοντας τις ευχές του για το 2020.

«Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την ανεργία»

Ξεκινώντας την εκδήλωση, και αφού ευλόγησε την πίτα, ο  Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης ευχήθηκε καλή χρονιά και εξέφρασε την προσωπική του εκτίμηση προς το πρόσωπο του Πέτσα. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ  Έβρου, Άκης Παρασκευόπουλος, προλόγισε την όλη διαδικασία, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση έχει σταθερή και ξεκάθαρη στάση για το μέλλον, έτοιμη να αντιμετωπίσει θέματα όπως το περιβάλλον, την ανεργία και το brain drain.

Από την πλευρά του, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης υπογράμμισε τη σημασία της ασφάλειας, της άμυνας στον Έβρο, της προόδου και της ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα, καθώς επίσης και της αναγέννησης των χωριών του τόπου, τα οποία αποτελούν στρατόπεδα που προστατεύουν τα σύνορα: «Σήμερα (κ. Πέτσα), δείξατε ότι αγωνιάτε για το θέμα της ασφάλειας και της άμυνας της περιοχής. Εδώ, δε φοβόμαστε, κρατάμε την περιοχή, τα σύνορα, και ολόκληρη τη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

165 εκατ. ευρώ για έργα στον Έβρο

Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, η Ελένη Σώκου, όπως επίσης και ο Στάυρος Κελέτσης, έστειλαν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της κυβέρνησης, ενώ ο Γιώργος Στεργίου, γραμματέας πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, επιβεβαίωσε μέσω της επιστολής του τους ισχυρούς δεσμούς που έχει ο ίδιος με τον Έβρο, και ειδικά με τον τόπο του, τη Σαμοθράκη.

Για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του τόπου μίλησε ο Χρήστος Μέτιος, κάνοντας λόγο για ένα σχέδιο με εκατοντάδες έργα σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας. «Το ποσό των έργων που ήδη τρέχουν και αφορούν μόνο τον Έβρο ξεπερνά τα 165 εκατ. ευρώ» επεσήμανε ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος σε έργα υποδομών, άρδευσης, επενδύσεων στην επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Ως συγκεκριμένο παράδειγμα έφερε το ποσό των 5.5 εκατ. ευρώ για ένα πρόγραμμα προβολής της περιφέρειας που έχει ήδη ξεκινήσει.

 «Η αλληλεγγύη των πολιτών της Θράκης δε διαπραγματεύεται»

Ο Βασίλης Μαυρίδης από την πλευρά του αναφέρθηκε σε προβλήματα που υπάρχουν στην επριοχή και θα πρέπει να λυθούν. Ειδικότερα, ανέφερε το έντονο δημογραφικό πρόβλημα (17 από τους 22 δήμους χάνουν σε ετήσια βάση τα τελευταία 10 χρόνια το 2% του πληθυσμού τους) καθώς και το προσφυγικό που πλέον έχει γίνει μεταναστευτικό. «Η αλληλεγγύη των πολιτών της Θράκης δε διαπραγματεύεται, η Θράκη πρέπει να εξαιρεθεί από οποιαδήποτε σκέψη για δημιουργία οποιασδήποτε δομής» τόνισε ο ίδιος, κλείνοντας με έκκληση για ενίσχυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ανεβαίνει η οικονομία: περίπου 1600 ευρώ για κάθε νοικοκυριό μέσα στο 2020

Ο Στέλιος Πέτσας έθεσε δύο κυρίαρχα ζητήματα, το οικονομικό και το γεωπολιτικό. «Η οικονομική ανάπτυξη του 2019 είναι υψηλότερη από αυτήν που εκτιμούσαμε πριν, για το 2020 υπολογίζω ότι θα ανεβεί κατά 3% ο προϋπολογισμός του κράτους – αυτό δεν είναι νούμερο, είναι εισόδημα, περίπου 1600 ευρώ για κάθε νοικοκυριό» επεσήμανε ο Υφυπουργός, μιλώντας για επενδύσεις, νέες δουλειές και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Αναφορικά με την αντιμετώπιση του δημογραφικού, ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για πρόσβαση σε βρεφονηπιακού σταθμούς σε κάθε παιδί και μείωση κόστους για κάθε οικογένεια (μείωση ΦΠΑ σε βρεφικά είδη).

Όχι άλλα κλειστά κέντρα υποδοχής στον Έβρο

Περνώντας το γεωπολιτικό ζήτημα και την τουρκική πολιτικότητα, ο Υφυπουργός τόνισε: «δε φοβόμαστε να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας. Έχουμε τους συμμάχους μας στο πλευρό μας, έχουμε τη δύναμη να κάνουμε ότι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτή η δύναμη φαίνεται στα πρόσωπα των ανθρώπων που επισκέφτηκα σήμερα, φαίνεται μέσα από την ψυχή του κάθε Έλληνα. Πρέπει να απασφαλιστεί το εργαλείο που χρησιμοποιούν πολλές φορές οι γείτονές μας με μη κομψό διπλωματικό τρόπο – το ζήτημα της αξιοποίησης των προσφύγων. Αυτό θα αντιμετωπιστεί με ένα σχέδιο, για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών με επιτάχυνση των διαδικασιών εύρεσης ασύλου και με τη φύλαξη των συνόρων. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον φιλόξενη χώρα για παράτυπους μετανάστες». Κλείνοντας, ο υφυπουργός υπογράμμισε: «Δε χρειάζεται άλλα κλειστά κέντρα υποδοχής μεταναστών η περιοχή σας, αυτή είναι η βούληση της κυβέρνησης».

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πίτας, με το φλουρί να τυχαίνει ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ