Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση της 31μελούς αντιπροσωπείας αγροτών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του διαλόγου για τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου.
Τη σύνθεση της αντιπροσωπείας ανακοίνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με τον Έβρο να εκπροσωπείται από τον Ηλία Αγγελακούδη από το Ορμένιο, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των αγροτών που θα καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων με την κυβέρνηση.
Στόχος της συνάντησης είναι η παρουσίαση των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, με αιχμή το κόστος παραγωγής, την ενέργεια, τα καύσιμα και τη στήριξη των αγροτικών εισοδημάτων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα, εκπροσωπώντας μπλόκα και αγροτικές περιοχές, ενώ εκτός της λίστας δεν περιλαμβάνεται ο Ανεστίδης, γεγονός που έχει προκαλέσει συζητήσεις στον αγροτικό χώρο.
Η αντιπροσωπεία που θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό αποτελείται από:
Ορμένιο: Αγγελακούδης Ηλίας
Καβάλα: Γρουζίδης Γρηγόρης
Δράμα: Βεσμέλης Απόστολης
Προμαχώνας: Τουρτούρας Γιάννης
Μάλγαρα: Σέφης Κώστας
Εύζωνοι: Φρονιμόπουλος Ιορδάνης
Χαλκιδική: Μήκες Δημήτρης
Ημαθία: Χαλκίδης Τάσος
Άρτα: Μπέτσας Βαγγέλης
Αγγελόκαστρο: Καρνάβιας Γιάννης
Μεγάλα Χωράφια Χανίων: Λιλιγκάκης Κώστας
Μπλόκο Μπράλου: Ζαρκαδούλας Κώστας
Μπλόκο Θήβας: Παπαδάκης Κώστας
Μπλόκο Κάστρου: Παραμπάτης Δημήτρης
Μπλόκο Εύβοιας: Τσιβίκας Μπάμπης
Μεσσηνία: Δουρούμης Κώστας
Τρίκαλα: Σπυρόπουλος Παύλος – Κούτης Ιωάννης (κτηνοτρόφος)
Σιάτιστα: Μόσχος Θωμάς (κτηνοτρόφος) – Ουζουνίδης Λάζαρος (αγρότης)
Ξάνθη: Τσέρνιος Χρήστος (κτηνοτρόφος)
Σέρρες: Γκιοργκίνης Τάσος (κτηνοτρόφος)
Ηράκλειο Κρήτης: Λεονταράκης Κώστας (μελισσοκόμος – πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων)
Μπλόκο Ε65: Τζέλλας Κώστας – Τσιούτρας Γιάννης – Γιαννακός Σωτήρης
Μπλόκο Νίκαιας: Αλειφτήρας Σωκράτης – Ιωαννίδης Ιορδάνης – Μαρούδας Ρίζος – Περράκης Παναγιώτης (αλιεία) – Σεσκλιώτης Χάρης (κτηνοτρόφος)
Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον αγροτικό τομέα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις δεσμεύσεις που ενδεχομένως θα προκύψουν από την πλευρά της κυβέρνησης.





















