Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, 2026
16.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΟ Έβρος συμμετέχει διαδικτυακά στον 12ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό

Ο Έβρος συμμετέχει διαδικτυακά στον 12ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 τον 12o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.

Φέτος, όπως και πέρυσι εξαιτίας των πρωτόγνωρων και δυσμενών συνθηκών που όλοι και όλες βιώνουμε από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω της πανδημίας Covid-19, ο τρόπος διεξαγωγής των εκδηλώσεων της κάθε ομάδας θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα επικρατούν στην κάθε περιοχή. Οι ομάδες του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας, με αίσθημα ευθύνης, θα δώσουν το παρών και αυτή τη χρονιά, είτε πραγματοποιώντας μια συνάντηση – γιορτή δια ζώσης, είτε μέσω διαδικτυακών εκδηλώσεων.

Το 2010, για πρώτη φορά η πρωτοβουλία λίγων μητέρων, με απώτερο σκοπό την εθελοντική βοήθεια σε άλλες μητέρες, ώστε να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, έγινε η αιτία να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση – γιορτή, αυτή του Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, που πλέον αποτελεί σύμβολο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για τη χώρα μας,

Η εκδήλωσή μας πλέον αριθμεί 12 χρόνια παρουσίας σε αυτή τη γιορτή με αυτό τον μοναδικό τρόπο ευαισθητοποίησης, αφύπνισης και υποστήριξης των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

Η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Έβρου (www.facebook.com/groups/EVROSTHILASMOS) τιμώντας την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, σας προσκαλεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 στις 11:00 π.μ. σε μια διαδικτυακή εκδήλωση – γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

Link εκδήλωσης: www.facebook.com/events/1494837597559128

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 5/11/2021 ΕΔΩ.

Θα συνδεθούμε μέσω της πλατφόρμας ZOOM: evrosthilasmos

Οι διοργανώτριες και διαχειρίστριες της Εθελοντικής Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Έβρου

  • To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Πώς πίνουμε τον Μεγάλο Αγιασμό και πώς τον φυλάμε στο σπίτι μας;

Γύρω από το θέμα του Μ. Αγιασμού ε­πικρατεί πολλή σύγχυση στο λαό μας. Οι...

Το πρόγραμμα εορτασμού Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων στην Αλεξανδρούπολη

Ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα εορτασμού της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων στην Αλεξανδρούπολη, όπως αυτό...

Προσλήψεις στο ΕΚΑΒ ΑΜΘ: 13 νέες θέσεις στον Έβρο – 8 στο Διδυμότειχο, 5 στην Αλεξανδρούπολη

Στην προκήρυξη συνολικά 55 νέων θέσεων για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στην...

Δύο σεισμοί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης – 2,6 και 2,3 Ρίχτερ σήμερα 6 Ιανουαρίου 2026

Δύο σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν σήμερα, 6 Ιανουαρίου 2026, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Η πρώτη σημειώθηκε...

Παρόμοια