Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
9.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΟ Ερντογάν ανοίγει πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Ο Ερντογάν ανοίγει πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Η Τουρκία θα ανοίξει πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μέρες μετά τις εκκλήσεις μουσουλμάνων ηγετών προς τη διεθνή κοινότητα, κατά την έκτακτη Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη, να την αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

«Θεού θέλοντος, πλησιάζει η μέρα που επισήμως, με την άδεια του Θεού, θα ανοίξουμε εκεί την πρεσβεία μας», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του διατηρώντας τους ίδιους υψηλούς τόνους κατά της απόφασης του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Όπως είπε ο τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του προς τα μέλη του κόμματός του στη νότια επαρχία Καραμάν, το γενικό προξενείο της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ ήδη εκπροσωπείται από πρεσβευτή.

Περίπου 50 ηγέτες και επικεφαλής του μουσουλμανικού κόσμου συναντήθηκαν την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο μια έκτακτης Συνόδου του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OCI), η οποία έδωσε, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ερντογάν, «μια ισχυρή απάντηση» στην αμερικανική απόφαση να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: Πρόταση για διάσωση και νέα χρήση της «Βίλας Πατσούκα»

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα Η Γνώμη το οποίο αφορά...

Επίσκεψη της Αλεξάνδρας Σδούκου στα γραφεία της ΔΕΕΠ Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη και στα γραφεία της ΔΕΕΠ Έβρου βρέθηκε η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας...

Περιορίζονται οι αναβολές στράτευσης – Στο χακί θα ντύνονται οι φοιτητές υποχρεωτικά στα 25 τους, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες...

Μήνυμα Μητσοτάκη στους αγρότες: «Ναι» στον διάλογο, αλλά δεν θα ενδώσουμε σε μαξιμαλιστικά αιτήματα

Αυστηρό μήνυμα προς τους αγρότες έστειλε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς...

Παρόμοια