fbpx
22.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 7 Ιουνίου, 2021

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στη νέα του ιστοσελίδα!

- Χορηγούμενη-

Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι από σήμερα 7 Ιουνίου 2021 στον αέρα.

- Χορηγούμενη-1

Ένα από τα πιο σημαντικά “εργαλεία” για να ξεχωρίσει ένας Δήμος είναι η ιστοσελίδα του. Η Διαδικτυακή Πύλη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, απευθυνόμενη σε έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, σχεδιάστηκε έτσι ώστε:

· Να προβάλλει αποτελεσματικά τις δραστηριότητες του Δήμου αλλά και των διαφόρων Υπηρεσιών του με χρηστικό και λειτουργικό τρόπο.

· Να είναι ευέλικτη και επεκτάσιμη, εξυπηρετώντας τις ανάγκες ενός δυναμικά εξελισσόμενου Δήμου και αναβαθμίζοντας τους μηχανισμούς διαχείρισης του περιεχομένου του, χρησιμοποιώντας responsive design και εξαιρετικό περιεχόμενο.

· Να παρέχει πλήρη προσβασιμότητα σε όλο το περιεχόμενο της για όλους, καθώς πληρεί τις προδιαγραφές του προτύπου WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) για εύκολη πρόσβαση από Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

· Να αυξήσει την επισκεψιμότητά της.

Ο επανασχεδιασμός της ιστοσελίδας του Δήμου Αλεξανδρούπολης συμπεριέλαβε όλες τις νέες τεχνολογίες και τάσεις της εποχής (τεχνολογίες ανοικτού κώδικα, συμβατότητα με επεκτάσεις, μελλοντικές αναβαθμίσεις, δυναμικός ανοιχτός σχεδιασμός κτλ) και πληροί όλες τις προδιαγραφές που τίθενται από την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική όπως αυτή εφαρμόζεται και εξειδικεύεται στις αποφάσεις του Υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τις δημόσιες ιστοσελίδες, με ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα ασφάλειας, προσβασιμότητας και αξιοπιστίας.

Η εμπειρία πλοήγησης που προσφέρει είναι μοναδική, αντάξια των σημερινών τεχνολογικών εξελίξεων για να έχει μεγάλη ανταπόκριση από τους Δημότες και τους επισκέπτες.

Η σημαντικότερη ωστόσο, αλλαγή που σηματοδοτεί αυτή η ψηφιακή ανανέωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι η τουριστική προβολή του Δήμου. Εκτός από τον νέο διαδικτυακό τόπο που αφορά στο ΔΗΜΟΤΗ, όπου όλοι οι δημότες θα μπορέσουν να βρουν κάθε πληροφορία για θέματα καθημερινότητας, για πρώτη φορά δημιουργείται και προβάλλεται μία μοναδική ιστοσελίδα αφιερωμένη στον ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ.

Μια ιστοσελίδα για την τουριστική προβολή του Δήμου μας, αποκλειστικά τουριστικού περιεχομένου, που για πρώτη φορά παρουσιάζει σε όλο τον κόσμο με πληρότητα, με καλαισθησία και με έναν ελκυστικό τρόπο που αναδεικνύει το τουριστικό μας προϊόν, τις ομορφιές της Αλεξανδρούπολης, των Φερών, της Τραϊανούπολης.

Η σελίδα VISIT ALEXANDROUPOLIS θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την Τουριστική Ανάκαμψη του Δήμου μας, κάτι που τόσα χρόνια δεν είχε γίνει.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προχωρά το έργο ψηφιοποίησης κάθε υπηρεσίας του και κάθε παρεχόμενης πληροφορίας, από συστήματα εντοπισμού του στόλου καθαριότητας του Δήμου, μέχρι ηλεκτρονικές αιτήσεις για απαραίτητα έγγραφα. Το έργο πρόκειται να υλοποιηθεί μέσα στο 2021 και να ενσωματωθεί στη νέα ιστοσελίδα.

Η πρώτη παρουσίαση, λίγο πριν βγει στον αέρα η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, έγινε από το δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη προς τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου ζήτησε μάλιστα να γίνουν παρατηρήσεις από τους δημοσιογράφους, τόσο ως προς την αισθητική, το περιεχόμενο όσο και προς τη χρηστική πλευρά της.

Οι επόμενες παρουσιάσεις θα γίνουν σε ξενοδόχους και τουριστικούς πρακτόρους της Αλεξανδρούπολης για να καταθέσουν κι αυτοί τις προτάσεις τους και να ενσωματωθούν εάν είναι δυνατόν έτσι ώστε να βελτιωθεί το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο χρόνος που απαιτήθηκε για το σχεδιασμό της ιστοσελίδας του δήμου Αλεξανδρούπολης από Αθηναϊκή εταιρεία, ήταν 12 μήνες και κόστισε 17.000. Η διαχείρισή της θα γίνεται από υπαλλήλους του Δήμου και η ενημέρωσή της θα είναι καθημερινή.

Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι εύχρηστη κι από άτομα ΑμεΑ. Αυτή τη στιγμή το περιεχόμενο είναι στα ελληνικά όμως σύντομα θα είναι σε Αγγλικά, τουρκικά, βουλγάρικα και ρουμάνικα.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την νέα ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην διεύθυνση: https://www.alexpolis.gr/

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ