Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
3.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΟ Δήμος Αλεξανδρούπολης στο Δίκτυο Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα...

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο Δίκτυο Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία

Στο 3ο Forum του ΣΠΑΥ που πραγματοποιήθηκε στις 11-12 Μαρτίου 2024 στο Συνεδριακό- Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη, συμμετείχε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης μετά από πρόσκληση του δημάρχου Ελληνικού- Αργυρούπολης και προέδρου του ΣΠΑΥ, Γιάννη Κωνσταντάτου, με κύριο αντικείμενο την ανθεκτικότητα των σύγχρονων πόλεων.

Μέσα από 9 τραπέζια διαλόγου έγινε ουσιαστική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και όλων των συνεργαζόμενων φορέων και Δήμων συνδιαμορφώνοντας την περιβαλλοντική ατζέντα της επόμενης μέρας. Κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος μοιράστηκε την εμπειρία του από τη διαχείριση της πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης ανασυγκρότησης και θωράκισης της περιοχής.

Στο επίκεντρο του φόρουμ στάθηκε η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και των έξυπνων τεχνολογιών στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας με δημιουργία σύγχρονων κέντρων διαχείρισης κρίσεων.

Παράλληλα εκπροσωπώντας τον Δήμο Αλεξανδρούπολης μαζί με 90 δημάρχους από όλη τη χώρα υπέγραψε την επίσημη διακήρυξη για την ίδρυση του Δικτύου Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία. Πρόκειται για το πρώτο δίκτυο πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία δημιουργώντας έναν μεγάλο αυτοδιοικητικό βραχίονα για την πρόληψη σε τοπικό επίπεδο και κυρίως για την ανθεκτικότητα των πόλεων σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την εκάστοτε κυβέρνηση. Σκοπός του Δικτύου ο συντονισμός στο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας προκειμένου να θωρακιστούν και προστατευτούν οι περιοχές και οι πολίτες στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών η Αναστασία Νιανιακούδη

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης η είδηση του θανάτου της...

Ακρίτας: Έφυγε από τη ζωή η Μαρία (Μαίρη) Σαράντη, σύζυγος του ιδρυτή της εταιρείας

Την απώλεια της Μαρίας (Μαίρης) Σαράντη, συζύγου του ιδρυτή της Ακρίτας Α.Ε., Αθανασίου Σαράντη,...

Ενισχύσεις de minimis ύψους 2,1 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς μηδικής στον Έβρο και βιομηχανικής τομάτας στην Ημαθία

Τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis), συνολικού ύψους 2.104.755 ευρώ, για τη...

Τρίτη θέση για τον Αλεξανδρουπολίτη Παναγιώτη Μπαδάνη στο 7ο Hercules Classic Grand Prix 2025

Σημαντική διάκριση πέτυχε ο Αλεξανδρουπολίτης αθλητής Παναγιώτης Μπαδάνης στο 7ο Hercules Classic Grand Prix...

Παρόμοια