Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, συνεχίζοντας τον αγώνα
για την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην πόλη μας, απέστειλε επιστολή στον
Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Μετά από αρκετές επαφές που είχα με τον Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με θέμα την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, θα ήθελα να σας καταστήσω γνώστη της όλης υπόθεσης, πιστεύοντας ότι κρίνεται απαραίτητη η παρέμβασή Σας, ώστε να υλοποιηθεί η ίδρυσή της με δεδομένη και τη θέληση προς τούτο και του αρμοδίου άνω υπουργού.

Όπως φαίνεται από τον φάκελο της υπόθεσης και τα έγγραφα που έχω την τιμή να σας εγχειρίσω, η προσπάθεια για τη δημιουργία Λιμενικής Ακαδημίας άρχισε το 2000 και αφού κράτησε αρκετά χρόνια, τελικά αδρανοποιήθηκε.

Επανήλθε η όλη υπόθεση με έγγραφά μου και προσωπικές επαφές με τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος αντιλήφθηκε την κρισιμότητα του εγχειρήματος και με την αγωνία που τον διακρίνει πείσθηκε ότι η Λιμενική Ακαδημία πρέπει να ιδρυθεί και να εγκατασταθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η εθνική θωράκιση και η ασφάλειά μας εδώ στη Θράκη επιβάλλει την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη στέλνοντας μήνυμα σε όποιον επιβουλεύεται την εθνική μας ακεραιότητα, ότι η Θράκη είναι το πιο πολύτιμο κομμάτι της Ελλάδας μας.

Τέλος η ανάπτυξη του λιμανιού μας, ο LNG , οι συνδυασμένες μεταφορές με την ηλεκτροκίνηση και τη σύνδεσή μας με το Μπουργκάς θα αποτελέσουν μαζί με την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας την Ελλάδα του αύριο, χρωματισμένη με το μοναδικό ειρηνικό μοντέλο συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Με τιμή και φιλία

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ

***

ΙΔΡΥΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ και εγκατάστασή

της στην Αλεξανδρούπολη

Σας στέλνουμε συνημμένα τα αναφερόμενα ως προς το θέμα έγγραφα και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

  1. Το ΨΗΦΙΣΜΑ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη (καθώς και το πρακτικό του ψηφίσματος με αριθμ. 8/2016).

  2. Την υπ’ αριθμ.94/10-05-2016 επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιώτικης Πολιτικής

  3. Την υπ’ αριθμ 114/07-06-2016 επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιώτικης Πολιτικής

  4. Την υπ’ αριθμ 167/23-11-2017 επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιώτικης Πολιτικής και

  5. Την υπ’ αριθμ 3/02-01-2018 επιστολή στον Πρωθυπουργό

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΥΣ. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ