Νυχτερινή αποζημίωση: Τι αποκαλύπτει πρόεδρος Ένωσης Στρατιωτικών! (βίντεο)

Δεν έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό κονδύλι για τη νυχτερινή αποζημίωση, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, κ. Νικολάου Παναγιωτίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΘΡΑΚΗΝΕΤ και στον δημοσιογράφο κ Σάκη Σταυρίδη.

Ο κ. Παναγιωτίδης κληθείς να σχολιάσει το θέμα της καταβολής ή όχι της νυχτερινής αποζημίωσης, όπως προβλέπεται στο νόμο για το νέο ειδικό μισθολόγιο, υποστήριξε:

Ψηφίστηκε το νέο μισθολόγιο το οποίο προβλέπει μια αναδρομικότητα στις κρατήσεις από 1/1/2017.

Στον ίδιο νόμο υπήρχε η παροχή της νυχτερινής αποζημίωσης, για συναδέλφους στρατιωτικούς οι οποίοι εκτελούν 24ωρη υπηρεσία.

Μιλάμε για ένα κόστος που είναι 2,77 ευρώ την ώρα, για να μην νομίζουν κάποιοι ότι μιλάμε για μεγάλο ποσό. Αυτό κάποια στιγμή θεωρήθηκε ότι ήταν ένα δώρο του πρωθυπουργού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Παρόλο που ο νόμος έχει ψηφιστεί, έχουν περάσει 8-9 μήνες και δεν έχει βγει η κοινή υπουργική απόφαση για να μπορέσει να χορηγηθεί η νυχτερινή αποζημίωση.

Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσουμε να το πάρουμε το 2018, γιατί στον προϋπολογισμό των Γενικών Επιτελείων δεν υπάρχει κονδύλι που να έχει προβλεφθεί για αυτό το σκοπό!

Δείτε τι άλλο λέει, στο βίντεο που ακολουθεί: