Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
18.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΝοσοκομείο Ξάνθης: ΜΕΘ υπάρχει, οι γιατροί έχουν φύγει

Νοσοκομείο Ξάνθης: ΜΕΘ υπάρχει, οι γιατροί έχουν φύγει

Μία πολύ παράξενη κατάσταση έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, το οποίο αμέσως μετά το τέλος του δεύτερου κύματος έπαψε να δέχεται ασθενείς με Covid-19 καθώς δεν υπάρχει ικανός αριθμός εντατικολόγων προκειμένου να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα, η ΜΕΘ του νοσοκομείου, για να επαναλειτουργήσει και να εξυπηρετήσει ασθενείς μιας περιοχής που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα κατά τα δύο πρώτα κύματα του ιού στη χώρα, χρειάζεται τέσσερις εντατικολόγους, ωστόσο αυτή τη στιγμή διαθέτει μόλις δύο.

«Ο ένας είναι ασθενής και έχει βγει σε αναρρωτική άδεια, ενώ, κατά και στο δεύτερο κύμα, η ΜΕΘ λειτούργησε με γιατρούς που αποσπάστηκαν από άλλα νοσοκομεία, οπότε τώρα έχουν επιστρέψει. Πρόσφατα, ένας εντατικολόγος εκδήλωσε ενδιαφέρον να εργαστεί στο νοσοκομείο, ωστόσο κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε, διότι προτίμησε τον ιδιωτικό τομέα, που προσφέρει περισσότερα χρήματα» τονίζει στο GRTimes ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης (ΕΙΝΚΥΞ), Γιώργος Γεωργίου.

Να σημειωθεί ότι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης διαθέτει 7 κλίνες, με πλήρη εξοπλισμό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν την περιοχή, όπως το έκαναν και στο παρελθόν.

Ωστόσο «οι φιλοδοξίες που υπάρχουν στο ΕΣΥ είναι δυσανάλογες από αυτές του ιδιωτικού τομέα τόσο στο οικονομικό κομμάτι, όσο και για το μέλλον ενός εργαζόμενου στον υγειονομικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό αρκετοί επιλέγουν να μην εργαστούν στα δημόσια νοσοκομεία ή ακόμη και να παραιτηθούν για να βρουν κάτι καλύτερο για το μέλλον τους» τονίζει από την πλευρά του στο GRTimes ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος.

Αυτή τη στιγμή, σε περίπτωση που χρειαστεί ασθενής από την Ξάνθη να διασωληνωθεί, θα πρέπει να διακομιστεί στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο απέχει 103 χλμ. από την Ξάνθη.

«Προς το παρόν, στο τρίτο κύμα του κορωνοϊού, η Ξάνθη δεν δείχνει να δέχεται μεγάλο ιικό φορτίο (την περασμένη Δευτέρα είχε 11 κρούσματα, την Τρίτη 22 ενώ χθες Σάββατο 12). Aν χρειαστεί ωστόσο, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό και ό,τι χρειαστεί για να ανοίξουμε και την κλινική Covid αλλά και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας» σημειώνει ο Γιώργος Γεωργίου.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Οι αλλαγές στις επιδοτήσεις που φέρνει η κυβέρνηση λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Εκτός πραγματικότητας οι αριθμοί για μέλι και βιολογική κτηνοτροφία

Στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση λόγω της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ, χαρακτηρίζοντας πρώτη προτεραιότητα την...

Με 42 αθλητές συμμετείχε η “Ελληνική Πολεμική Αγωγή” στο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος Βορείου Ελλάδος

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης "Ελληνική Πολεμική Αγωγή" συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος Βορείου Ελλάδος...

4 Εβρίτες εκλέχθηκαν στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ανακοίνωση των ψήφων ανά περιφέρεια ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για τη νέα...

Παρόμοια