Πέμπτη, 24 Ιουλίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΚαθημερινάΚαιρόςΝεφώσεις και βροχές σήμερα Κυριακή

Νεφώσεις και βροχές σήμερα Κυριακή

Nεφώσεις, τοπικές βροχές στα δυτικά και πιθανόν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καθώς και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Κυριακή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το meteo.gr αναμένονται λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά και πιθανόν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες.

Παράλληλα, περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ενώ τοπικά παγετός θα σημειωθεί τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 6 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 18 βαθμούς στην Κρήτη, 6 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πιθανότητα τοπικών βροχών από το βράδυ.
Άνεμοι : Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα.
Άνεμοι : Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις και από το βράδυ τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά.
Άνεμοι : Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι : Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές από το βράδυ στα δυτικά τμήματα, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα.
Άνεμοι : Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια νοτιοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα γίνουν νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δύο) έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι : Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στα βόρεια είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι : Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αξιωματικός του στρατού ο 38χρονος που συνελήφθη με ναρκωτικά στη Σαμοθράκη

Σε διαθεσιμότητα με απόφαση του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια αξιωματικός του στρατού που συνελήφθη...

Ξεκίνησε η αποκατάσταση του παλιού κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης – Πιθανή αξιοποίηση ως χώρος στάθμευσης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης του παλιού κολυμβητηρίου στην Αλεξανδρούπολη, με στόχο τη...

Φωτιά στη Ροδόπη: Σηκώθηκαν εναέρια μέσα – Μήνυμα 112 στους κατοίκους

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση μεταξύ των περιοχών Μικρό Πιστό και Τσιφλίκι, του...

ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου: Απαγορεύεται αυστηρά η άντληση νερού από τις διώρυγες

Ο Οργανισμός ενημερώνει όλους τους παραγωγούς ότι:Απαγορεύεται αυστηρά η άντληση νερού από τις διώρυγες...

Παρόμοια