Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, 2025
16.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΝέα παράταση έως 31/12/2026 για το Ρυθμιστικό Π.Δ. των Εθνικών Δρυμών –...

Νέα παράταση έως 31/12/2026 για το Ρυθμιστικό Π.Δ. των Εθνικών Δρυμών – Τι σημαίνει για Δέλτα και Δαδιά Έβρου

Νέα παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2026 προβλέπεται για την έκδοση του Ρυθμιστικού Προεδρικού Διατάγματος που θα καθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας των Εθνικών Δρυμών της χώρας, ανάμεσά τους και των δύο ιδιαίτερα κρίσιμων περιοχών του Νομού Έβρου: του Δέλτα Έβρου και του Δάσους Δαδιάς.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, η παράταση αναμένεται να ενσωματωθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο θα εισαχθεί σύντομα προς επεξεργασία και συζήτηση στη Βουλή.

Το Ρυθμιστικό Π.Δ., το οποίο εκκρεμεί εδώ και χρόνια, θα καθορίσει τους κανόνες λειτουργίας για περισσότερους από 20 Εθνικούς Δρυμούς πανελλαδικά, μεταξύ αυτών και τις προστατευόμενες περιοχές του Έβρου, όπου οι τοπικές κοινωνίες ζητούν σαφείς ρυθμίσεις για τη δραστηριότητα, τη διαχείριση και τη χρήση γης.

Η παράταση προσφέρει, σύμφωνα με την ενημέρωση, ένα «σημαντικό χρονικό περιθώριο» που αποτρέπει ενδεχόμενους κινδύνους κυρώσεων, όπως η πιθανότητα κατεδαφίσεων υφιστάμενων κατασκευών στις περιοχές των Δρυμών. Οι κατασκευές αυτές – γνωστές και ως καλύβες – αποτελούν για κατοίκους και φορείς σημεία παρακολούθησης και φύλαξης σε μια ιδιαίτερα στρατηγική περιοχή της χώρας.

Η τελική έκδοση του Ρυθμιστικού Π.Δ. αναμένεται να δώσει οριστικές λύσεις σε χρόνια ζητήματα διαχείρισης και προστασίας, τόσο για το Δέλτα όσο και για τη Δαδιά, περιοχές που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο περιβαλλοντικών, κοινωνικών και αναπτυξιακών συζητήσεων.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«Έζησα από θαύμα»: Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Νίκου Παπακωνσταντίνου μετά το τροχαίο στην Εγνατία Οδό (βίντεο)

«Έζησα από θαύμα». Με αυτή τη φράση περιγράφει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου το σοβαρό τροχαίο...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξανδρούπολη λόγω μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών

Η Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στις 24 και...

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής για τα δύο νέα νηπιαγωγεία στην Αλεξανδρούπολη

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης 25 Νοεμβρίου οι εργασίες διαμόρφωσης του...

Φοιτητές του ΔΠΘ επισκέφθηκαν το Τέμενος Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του μαθήματος για τη Θρησκεία και Εκπαίδευση

Στις 25 Νοεμβρίου 2025, φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική...

Παρόμοια