Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2025
15.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΝέα λεωφορεία και τζιπ για το Στρατό Ξηράς

Νέα λεωφορεία και τζιπ για το Στρατό Ξηράς

Μετά την κρίση του Έβρου και την υβριδική απειλή από την Τουρκία, η ηγεσία του Στρατού Ξηράς εντόπισε επιχειρησιακά κενά ως προς την αποτελεσματικότερη επιτήρηση των συνόρων, δεδομένου ότι ο Στρατός κλήθηκε να σηκώσει και μεγάλο μέρος από τις αρμοδιότητες της αστυνομίας.

Ο Στρατός – παρότι έτοιμος για κάθε είδους επιθετική απειλή – δεν είχε ποτέ την πρόβλεψη αντιμετώπισης προκλήσεων με ταχείς μετακινήσεις ομάδων με οχήματα που θα εξασφάλιζαν προστασία από τα στοιχεία της φύσης, δεν θα ήταν απαραίτητο όμως να έχουν στρατιωτικές προδιαγραφές.

Έτσι, κρίθηκε ότι έπρεπε να γίνει το ταχύτερο η προμήθεια διπλοκάμπινων οχημάτων με δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου, τύπου «τζιπ».

Ήδη, όπως αποκαλύψαμε στο enikos.gr τον περασμένο Μάιο, το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε συνεργασία με το Δ’ Σώμα Στρατού άρχισαν να εργάζονται πυρετωδώς επί των νέων συνθηκών που έπρεπε να διαμορφωθούν για την αντιμετώπιση νέας απειλής στο μέλλον μελετώντας διάφορα σενάρια. Έτσι έγινε η παραγγελία, μέσω κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 15 διπλοκάμπινων οχημάτων, τα οποία παρελήφθησαν στις αρχές Ιουνίου.

Με την ίδια επιτυχημένη συνταγή, το ΓΕΣ κατάφερε να συνεχίσει και να προμηθευτεί επιπλέον αριθμό οχημάτων. Πρόκειται για:

  • 19 λεωφορεία 50 – 55 θέσεων.
  • 20 μικρά λεωφορεία.
  • 45 οχήματα επιτήρησης παντός εδάφους (διπλής καμπίνας).

Όπως μάλιστα αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΓΕΣ σε ανακοίνωσή του, «το πρόγραμμα προμήθειας οχημάτων θα συνεχιστεί και το 2021».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: “Έφυγε” από τη ζωή ο Νικηφόρος Καραμανίδης

Στην ηλικία των 77 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο Νικηφόρος Καραμανίδης, ιδιαίτερα αγαπητός...

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ: Αυστηρότερες ποινές – «Η δεύτερη φορά δεν συγχωρείται»

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος τέθηκε από χθες Σάββατο (13.9.2025) σε ισχύ...

Χωρίς κανένα κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό θα δοθούν οι αυξήσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Μία από τις σημαντικότερες μισθολογικές παρεμβάσεις των τελευταίων ετών στις Ένοπλες Δυνάμεις ξεκινά από...

Πετάτε ογκώδη αντικείμενα; – Φυλάκιση και πρόστιμα μέχρι 60.000 ευρώ

Ποινή φυλάκισης και «τσουχτερά» πρόστιμα που φτάνουν μέχρι 60.000 ευρώ θα πληρώνουν στο εξής...

Παρόμοια