fbpx
19 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Μόνιμο αγροτικό κτηνίατρο ζητά ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών

- Χορηγούμενη-

Η ενδογενής τοπική ανάπτυξη των ακριτικών και αγροτικών περιοχών της χώρας μας έχει ως προαπαιτούμενο και όρο την επιβίωση και ανάπτυξη του κτηνοτροφικού τομέα τους. Ο οποίος έχει τεράστια συνεισφορά στο τοπικό ΑΕΠ και την ευημερία των πολιτών.

Η απουσία μόνιμου κτηνιάτρου στις Σάπες, μετά την συνταξιοδότηση του τελευταίου κτηνιάτρου, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής Σαπών αλλά και του ορεινού όγκου που γειτνιάζει με την περιοχή η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο ζωικό κεφάλαιο σε πανελλήνια κλίμακα.

Οι ζωονόσοι απειλούν αυτό τον μοναδικό πλούτο της περιοχής, τα προβλήματα και οι δυσκολίες για τους κτηνοτρόφους αυξάνονται και ενώ έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα, παρ όλο που υπηρετούν επτά μόνιμοι κτηνίατροι σε επίπεδο Νομού .

- Χορηγούμενη-

Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει θέσει με ανάλογες επιστολές στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Περιφέρεια και σ’ άλλες υπηρεσίες ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Ακολουθεί το ακριβές κείμενο της επιστολής

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με την παρούσα σας καταθέτω ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί την παραμεθόρια περιοχή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και το οποίο με την πάροδο του χρόνου μπορεί να υπονομεύσει την κοινωνική συνοχή της και να τραυματίσει σοβαρά την οικονομική βιωσιμότητά της. Αναφέρομαι στο δυσάρεστο γεγονός της απουσίας εδώ και δύο περίπου έτη κτηνιάτρου στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Σαπών, λόγω συνταξιοδότησης του ιατρού που εξυπηρετούσε τη συγκεκριμένη δομή.
Όπως κατανοείτε η κτηνοτροφία της περιοχής μας έχει αφεθεί χωρίς έλεγχο και συντονισμό δράσεων που αφορούν κυρίως την αντιμετώπιση των ζωονόσων οι οποίες τα τελευταία χρόνια απειλούν το ζωικό κεφάλαιο και την εν γένη άσκηση της δραστηριότητας της κτηνοτροφίας στην περιοχή και όχι μόνο του Δήμου μας αλλά και των όμορων Δήμων.
Το σημαντικό κτηνοτροφικό κεφάλαιο μας, που ξεπερνά τα 200.000 αιγοπρόβατα και τα 10.000 βοοειδή ελευθέρας βοσκής κινδυνεύουν . Επίσης οι κτηνοτρόφοι επιβαρύνονται τόσο οικονομικά όσο και με εργατοώρες σε συνδυασμό με μεγάλη ταλαιπωρία.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Έχουμε την βεβαιότητα ότι το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης είναι ικανό να ανταπεξέλθει στις ανάγκες λειτουργίας του κτηνιατρείου Σαπών, ενώ μπορεί να ενεργοποιηθεί παράλληλα ο θεσμός του κτηνιάτρου εκτροφής, αφού στον νομό Ροδόπης υπάρχουν έντεκα (11) πιστοποιημένοι από τους οποίους οι δύο δραστηριοποιούνται στην περιοχή Σαπών.
Ευελπιστώ ότι σύντομα θα έχουμε απάντησή στο αγωνιώδες αίτημα μας και είμαι στην διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.

Με εκτίμηση

Ντίνος Χαριτόπουλος

Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών

- Χορηγούμενη-

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Κατέφθασε το Άγιο Φως στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου της Αλεξανδρούπολης κατέφθασε σήμερα το μεσημέρι το Άγιο Φως, με το δήμαρχο της πόλης, Ιωάννη Ζαμπούκη, να το παραδίδει στο ιερό του ναού. Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε νωρίτερα στο μετόχι του πανάγιου τάφου στην Αθήνα, από όπου και μεταλαμπαδεύτηκε στις άλλες εκκλησίες της χώρας.
- Χορηγούμενη -
error: Content is protected !!