Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
24.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΜνημόνιο Συνεργασίας του ΔΠΘ με το Πανεπιστήμιο Abdelmalek Essaadi του Μαρόκου

Μνημόνιο Συνεργασίας του ΔΠΘ με το Πανεπιστήμιο Abdelmalek Essaadi του Μαρόκου

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Σχολής Τεχνολογίας και Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Abdelmalek Essaadi του Μαρόκου και της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το Μνημόνιο συνυπογράφηκε από τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Abdelmalek Essaâdi, Pr. Bouchta El Moumni και τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητή Φώτιο Μάρη ο οποίος επισκέφτηκε το Μαροκινό Πανεπιστήμιο με τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Καθηγητή Σπυρίδωνα Ντούγια.

Η υπογραφή της στρατηγικής συνεργασίας, την οποία προετοίμασε και εισηγήθηκε η Πολυτεχνική Σχολή στη Σύγκλητο του ΔΠΘ, αποτελεί ένα νέο σταθμό στην ακαδημαϊκή και επιστημονική συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων.

Με αυτή τη συνεργασία τα δύο Ιδρύματα θα ενισχύσουν τις ανταλλαγές φοιτητών, διδασκόντων και ερευνητών, και θα αναπτύξουν από κοινού θερινό σχολείο και καινοτόμα ερευνητικά σχέδια, κυρίως στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+ και Horizon.

Το Πανεπιστήμιο Abdelmalek Essaadi είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο του βόρειου Μαρόκου και αποτελείται από 15 Σχολές και Ινστιτούτα που εδρεύουν σε τέσσερις πόλεις της περιφέρειας Tanger-Tétouan-AL Hoceima της χώρας.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ορεστιάδα: Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων της 3ης Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας στη Μάχη του Ρίμινι

Ο Δήμος Ορεστιάδας ενημερώνει ότι την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 11:30 π.μ....

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ: Αυστηρότερες ποινές – «Η δεύτερη φορά δεν συγχωρείται»

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος τέθηκε από χθες Σάββατο (13.9.2025) σε ισχύ...

Τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα σε Θράκη και νησιά γίνονται σπίτια

Αλλάζουν χρήση, αλλά και… ενοίκους τα ανενεργά στρατόπεδα ανά την επικράτεια, καθώς η δεύτερη...

Εξοπλισμός 1,2 εκ ευρώ για την Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝΑ

Την ένταξη της πράξης: «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Πανεπιστημιακής...

Παρόμοια