Την επίσημη υποδοχή της Επιτροπής Ανασυγκρότησης του Έβρου έκανε με δήλωσή του ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η επίσκεψη και οι εργασίες της θα φέρουν «χειροπιαστές και έμπρακτες απαντήσεις» για τον νομό, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου 2023.
Ο Μητροπολίτης υπενθύμισε πως οι κάτοικοι του Έβρου έδειξαν «υπομονετική κατανόηση» για τις καθυστερήσεις στην καταγραφή των ζημιών και για τις αλλαγές στην ηγεσία της Επιτροπής. Τόνισε ότι μετά από δύο χρόνια εμπειρίας, με μέτρα που «απέδωσαν και άλλα που δεν απέδωσαν», έχει έρθει η στιγμή να προχωρήσει ο σχεδιασμός που είχε εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό στην Ορεστιάδα.
Στο επίκεντρο της αναμονής, σύμφωνα με τον κ. Άνθιμο, βρίσκονται «μετρήσιμες προεργασίες» και μέτρα που –όπως έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός– θα υλοποιηθούν «κατ’ εξαίρεση και κατά προτεραιότητα» για τον Έβρο.
Ο Μητροπολίτης εξέφρασε την προσδοκία τα μέτρα αυτά να συμβάλουν ώστε ο νομός να παραμείνει ελκυστικός για τους κατοίκους του, αλλά και για όσους θέλουν να επιστρέψουν από άλλες περιοχές της χώρας ή το εξωτερικό, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τον δημογραφικό μαρασμό που, όπως σημείωσε, έχει επιβαρύνει τον Έβρο διαχρονικά.
Κλείνοντας, δήλωσε «ευχέτης για την Επιτροπή και το έργο της», επισημαίνοντας ότι ο ακριτικός νομός εξακολουθεί να πιέζεται εξωτερικά και εσωτερικά, χωρίς ολοκληρωμένο κρατικό σχεδιασμό.
Ολόκληρος ο χαιρετισμός του κ. Ανθίμου έχει ως εξής:
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ-ΣΤΗΝ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ-ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΩΣ






















