Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
37.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΜια Τοπική Μονάδα Υγείας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου

Μια Τοπική Μονάδα Υγείας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου

Ανακοινώθηκε από τον Διοικητή του ΠΓΝΕ και από τον Δήμαρχο μας Βαγγέλης Λαμπάκης η δημιουργία των μικρών ιατρείων της γειτονιάς, τα επονομαζόμενα ΤοΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) τα οποία θα παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Tρία στον αριθμό για τον Δήμο μας, τα δύο στην Αλεξανδρούπολη και ένα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου με σκοπό να καλύπτει τις ανάγκες της ανατολικής πλευράς της πόλης αλλά και των τριγύρω οικισμών.
Για τον λόγο αυτό επισκέφτηκαν σήμερα τον οικισμό μας ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης κ. Στρατής Πλωμαρίτης, ο Διοικητής του ΠΓΝΕ κ. Δημήτρης Αδαμίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες με σκοπό να επιθεωρήσουν έναν από τους χώρους όπου προτάθηκαν για να στεγαστεί αυτή η νέα δομή.
Σκοπός των ΤΟΜΥ είναι η αναβάθμιση και διεύρυνση του έργου που προσφέρουν οι δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΠΕΔΥ και οι αποκεντρωμένες μονάδες τους.
Κάθε μονάδα θα στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας, η οποία θα απαρτίζεται από οικογενειακό γιατρό, παιδίατρο, νοσηλευτή επισκέπτη υγείας και κοινωνικό λειτουργό.
Ένα ιδιαίτερο καινοτόμο πρόγραμμα που θα βοηθήσει τους Δημότες μας από τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας που μέχρι τώρα θα έπρεπε να επισκεφθούν το νοσοκομείο αλλά και θα αποσυμφόρηση την λειτουργιά των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Με 36.000 ευρώ τον χρόνο θα νοικιάσει το πάρκινγκ πίσω από τον ΟΣΕ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Με το ποσό των 36.000 ευρώ το μήνα θα νοικιάσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, από...

ΣΟΚ στην Ξάνθη: Άνδρας έπεσε στο κενό από τρίτο όροφο οικοδομής στη Στοά Νούση

Στο κενό βρέθηκε άνδρας το πρωί της Δευτέρας (07/07) στην Ξάνθη, στη Στοά του...

Δέλτα Έβρου: Πρώτος θάνατος αλόγου πιθανότατα λόγω έλλειψης γλυκού νερού

Περίπου 150-200 άλογα, τα οποία είναι οικόσιτα αλλά έχουν περιέλθει σε άγρια μορφή, βρίσκονται...

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Παρόμοια