Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, 2025
19.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕπιχειρήσειςΜελέτη για να διατηρηθεί το 12% ετοιμάζουν τα Επιμελητήρια ΑΜ-Θ

Μελέτη για να διατηρηθεί το 12% ετοιμάζουν τα Επιμελητήρια ΑΜ-Θ

Μελέτη προκειμένου να διατηρηθεί το αναπτυξιακό κίνητρο το 12% της επιδότησης του κόστους εργασίας των επιχειρήσεων της ΑΜ-Θ, ανέθεσαν σε δυο δικηγόρους του Ευρωπαϊκού Δικαίου να εκπονήσουν , τα έξι Επιμελητήρια της περιοχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη η μελέτη έχει δυο σκέλη. Το πρώτο το οποίο είναι έτοιμο, αφορά το 12% και τον τρόπο που μπορεί να συμψηφιστεί με τις οφειλές των επιχειρήσεων. Μέχρι και το 2010 ,όπως είπε «για την ΑΜΘ οι οφειλές ήταν συνολικά 300 εκ ευρώ. Αυτά τα χρήματα ζητάμε να συμψηφιστούν με τις τρέχουσες εισφορές είτε στο δημόσιο, είτε στις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς έχουν βρεθεί κάποιοι νόμοι,» και εξήγησε πως μπορεί να το κάνει αυτό το υπουργείο οικονομικών ώστε να είναι σύννομο και στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και να δώσει και μια οικονομική ρευστότητα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο που είναι οι επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το δεύτερο σκέλος το οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου θα αφορά ένα υπουργικό διάταγμα οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων .
«Πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο να συνεχιστεί αυτό το αναπτυξιακό κίνητρο και να μην γίνει διακοπή για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της ΑΜ-Θ ,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Τοψίδης και τόνισε πως «η χώρα μας θα πρέπει να δώσει χρήματα στην εργασία και όχι στην ανεργία.»

 

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Muay Thai: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Σωκράτης Πουρσελάτζε από την Αλεξανδρούπολη!

Την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σωκράτης Πουρσελάτζε, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα...

Αλεξανδρούπολη: «Θα συνεχίσεις να με αγαπάς, μαμά;» – Σοκάρουν τα λόγια του 5χρονου μετά τον βιασμό

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες του φρικιαστικού συμβάντος που σημειώθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Καβάλα: Νεκρός 28χρονος συνεπιβάτης από τη σύγκρουση δύο οχημάτων

Την 20-9-2025 το απόγευμα, στην επαρχιακή οδό Νέας Περάμου - Ελευθερών, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που...

Παρόμοια