Η μεγαλύτερη σούβλα για πέμπτη χρονιά στις Φέρες Έβρου -video

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης και ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης συνεχίζούν για πέμπτη χρονιά το θεσμό της γιορτής του σουβλιστού μόσχου στις Φέρες, τη μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς.

Την Τρίτη το μεσημέρι ένα ολόκληρο μοσχάρι 300 κιλών τοποθετήθηκε στη σούβλα, στην πλατεία των Φερών, και ξεκίνησε το ψήσιμό του που θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης. Οι Φεριώτες υποδέχονται το 2017 με την γιορτή του σουβλιστού μόσχου και σας περιμένουν την Τετάρτη 04 Ιανουαρίου 2017 στις 16:00 στην Άνω Πλατεία Φερών για να δοκιμάσετε Φεριώτικο μοσχάρι!

Χορηγούμενη

Η γιορτή του σουβλιστού μόσχου υλοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και ήταν ιδέα και σκέψη του αείμνηστου κτηνοτρόφου Γιώργου Ζαφειρόπουλου. Το μοσχάρι αποτελεί προσφορά του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Αλεξανδρούπολης που έχει και την επιμέλεια του ψησίματος ενώ συμμετέχούν και οι σύλλογοι των Φερών.

Εκτός του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Δημοτικής Ενότητας Φερών, αρκετοί χορηγοί και πολίτες συνδράμουν στην όλη εκδήλωση. Οι Φέρες, το κέντρο της Κτηνοτροφίας με τα απέραντα βοσκοτόπια στο Δέλτα του Έβρου, πρωτοτυπούν και κλέβουν την παράσταση για ακόμη μια φορά και δημιουργούν μία εκδήλωση που ίσως δεν υπάρχει σε κανένα μέρος της Ελλάδας…

Οι Φεριώτες δείχνουν το ανήσυχο πνεύμα τους… και στην κεντρική πλατεία της πόλης ένα ολόκληρο μοσχάρι θα ψήνεται για δύο ημέρες, το κρασί θα ρέει άφθονο, ο χορός θα είναι συνεχόμενος και το κρέας θα χορτάσει όλους τους συμμετέχοντες και όσους θα επισκεφτούν τις Φέρες την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου απόγευμα. Αξίζει να το δείτε και να το γευτείτε…