fbpx
15.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Με συγκεκριμένες προτάσεις για την Π.Ε. Δράμας ο Κώστας Κατσιμίγας

- Χορηγούμενη-

Αρδευτικά, Οινοπαραγωγή, Μάρμαρα, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Τουρισμός, Κοινωνική πολιτική, Πανεπιστήμιο

Με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων, αλλά και για τη διαμόρφωση συνθηκών ευημερίας και ανάπτυξης, εμφανίστηκε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, στην εκδήλωση παρουσίασης των πρώτων 7 υποψηφίων για την Π.Ε. Δράμας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 26 Μαρτίου, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Κατσιμίγας παρουσίασε εκτενώς τις θέσεις και τις προτεραιότητες του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, εστιάζοντας περισσότερο στα ζητήματα αιχμής για τις τοπικές κοινωνίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Ξεκινώντας από τον αγροτικό τομέα, διέκρινε πως στην περιοχή μας θα εξακολουθεί να αποτελεί τον βασικό πυλώνα της οικονομίας τα επόμενα χρόνια και, ως εκ τούτου, «έχουμε καθήκον να τον στηρίξουμε». Διευκρίνισε ότι η Περιφέρεια δεν έχει την αρμοδιότητα να χορηγεί αποζημιώσεις στους αγρότες, ούτε να τους προμηθεύει με αγροτικά εφόδια, λιπάσματα ή φυτοφάρμακα. Μπορεί, ωστόσο, να συμβάλει καταλυτικά στη μείωση του κόστους άρδευσης, όπως και να υποστηρίξει δράσεις για τη βελτιστοποίηση της ποιότητας των προϊόντων που παράγονται στον τόπο μας.

  • Ενίσχυση των ΤΟΕΒ και δρομολόγηση αρδευτικών έργων

Ο πρώτος στόχος μπορεί να επιτευχθεί με την ενίσχυση των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και με τη δρομολόγηση αρδευτικών έργων, είτε πρόκειται για κατασκευή καινούργιων, είτε για τη συντήρηση των ήδη υφιστάμενων. «Η Δράμα είχε την τύχη να είναι από τις πρώτες περιοχές της χώρας, όπου εγκαταστάθηκαν δίκτυα άρδευσης, από τη δεκαετία του 1960», παρατήρησε ο κ. Κατσιμίγας, επισημαίνοντας όμως ότι τα συγκεκριμένα δίκτυα «δεν έχουν συντηρηθεί επαρκώς και πολλά από αυτά έχουν ήδη κλείσει τον κύκλο τους». «Σε κάποια από αυτά τα δίκτυα υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης και επισκευών», συνέχισε, «ενώ κάποια άλλα θέλουν αντικατάσταση, πράγμα το οποίο σημαίνει μεγάλα κόστη. Εμείς θα συνεργαστούμε με όλους τους ΤΟΕΒ και θα φροντίσουμε να λύσουμε αυτό το θέμα, με κύριο στόχο τη μείωση της δαπάνης άρδευσης και κατά συνέπεια τη μείωση του κόστους παραγωγής. Στόχος μας είναι η πλήρης αξιοποίηση των επιφανειακών υδάτων. Να αποφύγουμε, δηλαδή, όσο είναι δυνατόν τις αντλήσεις, οι οποίες αυξάνουν και πολλές φορές εκτινάσσουν το κόστος άρδευσης».

  • Συμβατική υποχρέωση της ΔΕΗ η κατασκευή αρδευτικού φράγματος στο Τέμενος

Στο πλαίσιο αυτής της αρχής, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ δεσμεύτηκε για την επανεξέταση του ζητήματος, που αφορά στην κατασκευή αρδευτικού φράγματος στο Τέμενος Δράμας. Πρόκειται για συμβατική υποχρέωση της ΔΕΗ, ξεκαθάρισε, την οποία η Εταιρία οφείλει να υλοποιήσει. «Εμείς θα πιέσουμε όσο είναι δυνατόν περισσότερο τη ΔΕΗ», υπογράμμισε, «ώστε να προχωρήσει στη συμβατική αυτή υποχρέωσή της». «Δε θα την παρακαλέσουμε», συμπλήρωσε, «αλλά θα της υπενθυμίσουμε ότι έχει υποχρέωση να τηρήσει τη σύμβαση, με ό,τι αυτό σημαίνει. Οι συμβάσεις δεν είναι μόνο για τους απλούς πολίτες, είναι και για τους φορείς της ίδιας της πολιτείας».

Επίσης, δεσμεύτηκε για συνεργασία με τους ΤΟΕΒ, πρωτίστως για την επίλυση των προβλημάτων σχετικά με τις άδειες χρήσης νερού, και διαβεβαίωσε για τη διάθεση ικανών πόρων με σκοπό τη βελτίωση και την αντικατάσταση των δικτύων άρδευσης.

  • Δίκαιο το αίτημα των οινοπαραγωγών για χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης νέων αμπελώνων

Ειδική αναφορά έκανε στους οινοπαραγωγούς της περιοχής, δηλώνοντας την υποστήριξή του στο αίτημα για χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης νέων αμπελώνων. «Είναι ένα αίτημα το οποίο θεωρούμε ότι είναι δίκαιο, γιατί τα κρασιά της Δράμας πλέον είναι παγκοσμίως γνωστά και οι παραγόμενες ποσότητες πρέπει να αυξηθούν», σημείωσε. «Επίσης, θα στηρίξουμε και την προώθηση οίνων στην εσωτερική αγορά», συμπλήρωσε, «διότι αυτή τη στιγμή τα προγράμματα που υπάρχουν είναι μόνο για εξαγωγές».

  • Δράσεις για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα

Στο πρόγραμμα της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για τον Πρωτογενή τομέα περιλαμβάνονται επίσης:

  • η εφαρμογή – πιλοτική σε πρώτο στάδιο – προγραμμάτων «ευφυούς» γεωργίας,
  • η στήριξη και η ενθάρρυνση συλλογικών προσπαθειών για εναλλακτικές καλλιέργειες, που θα βασίζονται στη σταθερή ποιότητα και τις επαρκείς ποσότητες,
  • η υποστήριξη του αιτήματος για δημιουργία ζώνης θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων
  • η δημιουργία δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων
  • η στήριξη των πατατοπαραγωγών, των καλλιεργητών οσπρίων και γενικότερα των αγροτών της περιοχής του Κάτω Νευροκοπίου, που είναι μια περιοχή με προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ),
  • η υποστήριξη των προσπαθειών τους για την τυποποίηση και τη μεταποίηση των προϊόντων,
  • η παροχή συνδρομής στους Δήμους, για την υλοποίηση δράσεων βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας.

 

  • Ανάπτυξη βιολογικής κτηνοτροφίας στον ορεινό όγκο της Δράμας

 

Στον τομέα της κτηνοτροφίας, ο κ. Κατσιμίγας δίνει έμφαση στην ανάπτυξη βιολογικών εκτροφών, με βελτίωση των εγκαταστάσεων σταβλισμού. Η περιοχή της Δράμας, όπως παρατήρησε, έχει πληγεί υπέρμετρα τα τελευταία χρόνια, με το ζωικό κεφάλαιο να έχει μειωθεί στο 50% σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία. «Χρειάζεται μία εγρήγορση», υπογράμμισε, προκρίνοντας τη λύση της στροφής προς την βιολογική κτηνοτροφία. «Η Δράμα είναι οριακά η δεύτερη σε έκταση περιφερειακή ενότητα της Περιφέρειας ΑΜΘ», εξήγησε, «ενώ σχεδόν τα 2/3 της περιφερειακής ενότητας είναι ορεινή περιοχή και μάλιστα αραιοκατοικημένη. Σε αυτήν την ορεινή περιοχή, δεν απαγορεύεται η εκτροφή βοοειδών. Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί για τα μικρότερα ζώα, κυρίως για τα κατσίκια, αλλά τα βοοειδή μπορούν κάλλιστα να ζήσουν και να είναι ελευθέρας βοσκής. Αυτές λοιπόν οι εκτροφές, οι οποίες θα βρίσκονται σε περιβάλλον όπου δεν υπάρχουν καλλιέργειες και κατά συνέπεια δεν υπάρχουν φυτοφάρμακα και λιπάσματα, μπορούν πάρα πολύ εύκολα να πιστοποιηθούν ως βιολογικές και να εκτινάξουν το εισόδημα του κτηνοτρόφου. Άρα, προσωπικά βλέπω ένα πολύ ενδιαφέρον πεδίο για ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, κυρίως βοοειδών, στον τεράστιο ορεινό όγκο της Δράμας».

  • Κατεργασία των μαρμάρων στη Δράμα, για δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας και βελτίωση των εισοδημάτων

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επιχειρήσεις εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρου, που λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Υπενθύμισε ότι το μάρμαρο είναι ένα προϊόν εξαγώγιμο κατά 95%, ενώ τα μισά μάρμαρα που εξάγονται από την Ελλάδα, προέρχονται από την περιοχή της Δράμας. «Πρόκειται για εξαιρετικά μάρμαρα, αλλά περίπου το 60% αυτών φεύγει ακατέργαστο», σχολίασε, για να επισημάνει ότι «εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε το μάρμαρο να δουλεύεται εδώ, κάτι που θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και άρα περισσότερο εισόδημα για τους ανθρώπους του τόπου μας».

Ειδική αναφορά έκανε και στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου της Οροσειράς Ροδόπης, για το έργο του οποίου έχει άριστη γνώση, καθότι ήταν μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου την περίοδο 2007-2010. «Τον Φορέα εμείς τον βλέπουμε ως συνεργάτη και όχι ως «φορέα απαγόρευσης» όπως δυστυχώς έχει επικρατήσει να θεωρούνται γενικά οι φορείς προστασίας του περιβάλλοντος»», υπογράμμισε.

  • Δημιουργία κέντρου ιαματικού τουρισμού στα Θερμιά και ανάπτυξη οικοτουρισμού στον ορεινό όγκο της Δράμας

Από την τοποθέτηση για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, ξεχώρισε η αναφορά του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας στα ιαματικά λουτρά των Θερμιών και στις δυνατότητες ανάπτυξης οικοτουρισμού στον ορεινό όγκο της Δράμας. Προτάσσοντας τον στόχο για τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο, ο κ. Κατσιμίγας έθεσε ως πρωταρχικό μέλημα τη δημιουργία κέντρου ιαματικού τουρισμού στα Θερμιά του Δήμου Παρανεστίου και τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε όλη την ορεινή περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη οικοτουρισμού. «Τα ιαματικά νερά των Θερμιών της Δράμας είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αν αυτά τα νερά υπήρχαν, όχι στην Ελβετία, αλλά στη Βουλγαρία, αυτή τη στιγμή θα υπήρχαν 7 «πεντάστερα» ξενοδοχεία στην περιοχή και ο τουρισμός θα κάλπαζε». «Όπως επίσης, και τα περισσότερα ακατοίκητα σήμερα χωριά του ορεινού όγκου», συνέχισε, «θα ήταν τόπος οικοτουριστικής ανάπτυξης, ο οποίος θα κατακλυζόταν από ξένους επισκέπτες, όπως συμβαίνει στις όμορες με εμάς περιοχές της Βουλγαρίας. Αν πάτε στην άλλη πλευρά των συνόρων, θα δείτε χωριά με καινούργια σπίτια και με ξένους ανθρώπους. Εμείς δυστυχώς, αν και έχουμε βουνά που δε διαφέρουν σε τίποτα απολύτως από τα βουνά που έχουν οι Βούλγαροι, έχουμε μόνο μια τεράστια πινακίδα που γράφει “απαγορεύεται”».

  • Αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Φαλακρού, με επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας του και ένταξή του σε ένα ελκυστικό τουριστικό πακέτο

Ένα βασικό κεφάλαιο για τον τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας είναι φυσικά το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού. Ο κ. Κατσιμίγας δεσμεύτηκε για την αναβάθμισή του, τασσόμενος υπέρ της εξέτασης της δυνατότητας λειτουργίας του και με τεχνητό χιόνι. «Υπάρχουν πολλές ενστάσεις για το τεχνητό χιόνι, ωστόσο μπορούμε να εξετάσουμε και αυτό το ενδεχόμενο», σημείωσε. «Διότι το Φαλακρό, μολονότι έχει εξαιρετικές πίστες, έχει πρόβλημα επάρκειας χιονιού», παρατήρησε, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας του και την οργάνωση παράλληλων δράσεων, όπως ο ανεμοπτερισμός, η αναρρίχηση και η παρατήρηση λεπιδόπτερων. Ταυτόχρονα, πρότεινε την ένταξη του προορισμού αυτού σε ένα ελκυστικό τουριστικό πακέτο, που θα περιλαμβάνει κι άλλους σημαντικούς προορισμούς της περιοχής, όπως λ.χ. το σπήλαιο των πηγών του  Αγγίτη.

  • Συμβολή στην ανάδειξη και αξιοποίηση των μνημείων

Δέσμευση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ αποτελεί επίσης η συμβολή στην ανάδειξη και αξιοποίηση των μνημείων που υπάρχουν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Απαριθμώντας τα σημαντικότερα από τα μνημεία της περιοχής, στάθηκε στη Μονή Εικοσιφοίνισσας, για την οποία τόνισε ότι «Είναι όχι μόνο ένας θρησκευτικός τόπος, αλλά ένας τόπος – σύμβολο για τους αγώνες του Ελληνισμού στην Ανατολική Μακεδονία». Στο σημείο αυτό, δεσμεύτηκε «να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα προκειμένου να επανέλθουν τα κειμήλια της Εικοσιφοίνισσας, τα οποία εκλάπησαν με απαράδεκτο τρόπο από τους Βούλγαρους κατά την αποχώρησή τους από την περιοχή, τον Οκτώβριο του 1944». «Επειδή αυτό το υλικό δεν είναι εξαφανισμένο και υπάρχει σε αποθήκες πανεπιστημίων και μουσείων της Σόφιας», συνέχισε, «εμείς θα το διεκδικήσουμε και μέσω της διπλωματικής οδού, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που έχουμε, οικοδομώντας σχέσεις καλής γειτονίας με τους Βούλγαρους. Διότι οι Βούλγαροι δεν είναι εχθροί μας, είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά συνεργάτες μας και αναπτύσσουμε από κοινού δράσεις μέσω προγραμμάτων. Θα τους πείσουμε λοιπόν ότι οφείλουν να επιστρέψουν αυτόν τον πλούτο, που για εμάς δεν είναι μόνο θρησκευτικός, αλλά είναι και εθνικός πλούτος».

  • «Η Δράμα πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμου»

Στον τομέα του Πολιτισμού, μια βασική προτεραιότητα της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία στη Δράμα μιας θεατρικής στέγης. «Πιστεύουμε ότι η Δράμα, η πόλη του κινηματογράφου, δικαιούται να έχει ένα θέατρο», υπογράμμισε ο κ. Κατσιμίγας, «και θα έχει ένα θέατρο σε καθαρά επαγγελματική βάση, το οποίο θα ενισχύει και τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες». Επιπλέον, έθεσε ως στόχο την ανάδειξη της Δράμας ως πόλης του αθλητισμού όπου έχει μια τεράστια παράδοση, και προς αυτήν την κατεύθυνση θα έχει σύμμαχο την Περιφέρεια για την ένταξη σε προγράμματα έργων που θα αφορούν στην κατασκευή νέων αθλητικών υποδομών, αλλά και σε εκτεταμένες συντηρήσεις των υφιστάμενων.

  • Ρεαλιστικό πλάνο για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε61 και η σύνδεση της δριμύς με την Εγνατία οδό

Από τον τομέα των μεταφορών, η προσοχή του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ εστιάστηκε στον αυτοκινητόδρομο Ε61, για τον οποίο περιέγραψε ένα πλάνο βασισμένο στον ρεαλισμό και στην κάλυψη των ουσιαστικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής. «Με την ανάληψη της διοίκησης της Περιφέρειας», διαβεβαίωσε, «θα ελέγξουμε ενδελεχώς την πληρότητα των μελετών, προκειμένου ο δρόμος να ολοκληρωθεί και να υπάρχει μια αξιοπρεπής πρόσβαση της Δράμας στην Εγνατία Οδό, και εν ανάγκη θα αναθεωρήσουμε τις μελέτες». «Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να μην προχωρήσει ένα έργο, είναι να έχεις μελέτες υπερφίαλες ή μελέτες περίπλοκες, οι οποίες χρειάζονται αδειοδοτήσεις επί αδειοδοτήσεων και κονδύλια επί κονδυλίων», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Ξέρω ότι ένα τμήμα έχει δημοπρατηθεί», συνέχισε, «όπως επίσης ότι υπάρχουν εκκρεμότητες με το τελευταίο τμήμα, το μεγαλύτερο, το οποίο ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Εγώ σας υπόσχομαι ότι από την επομένη της ανάληψης καθηκόντων, θα βρισκόμαστε σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να λύσουμε αυτό το πολύ σοβαρό  θέμα. Κι αν ακόμη δεν καταφέρουμε να κάνουμε αυτοκινητόδρομο με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, που χρόνια τώρα μας υπόσχονται, εν ανάγκη θα τροποποιήσουμε αυτές τις μελέτες και είτε με ευρωπαϊκά κονδύλια, είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα κάνουμε μέσα στην επόμενη τετραετία μια αξιοπρεπέστατη σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία οδό. Αυτός ο εμπαιγμός των Δραμινών στο συγκεκριμένο θέμα πρέπει να τελειώσει».

Επίσης, αναφέρθηκε στη σύνδεση Δράμας – Καβάλας, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι ο νυν Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι θα δώσει 70 εκατ. ευρώ, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. «Πιστεύω ότι και αυτόν τον δρόμο πρέπει να τον ξαναδούμε», σημείωσε, «να δούμε πώς θα ξεκινήσει να γίνει ένας δρόμος, ο οποίος να καλύπτει τις κυκλοφοριακές ανάγκες, να είναι ένας δρόμος ασφαλούς σύνδεσης της Δράμας με την Καβάλα, και να έχει έναν προϋπολογισμό τον οποίο να μπορεί να «σηκώσει» αυτό το κράτος και αυτή η Περιφέρεια».

  • «Η κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας να γίνει μέσω της Δράμας και όχι μέσω της Αμφίπολης»

Όσον αφορά στο κρίσιμο ζήτημα της σιδηροδρομικής σύνδεσης, ο κ. Κατσιμίγας τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της ένταξης της Δράμας στη σιδηροδρομική Εγνατία. «Θα επιδιώξουμε με επιχειρήματα την κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας μέσω της Δράμας και όχι μέσω της Αμφίπολης», υπογράμμισε,  εξηγώντας ότι η διαδρομή θα είναι μόλις 20 χλμ μεγαλύτερη, ήτοι 6 λεπτά της ώρας, δεδομένου πως η ταχύτητα που θα αναπτύσσουν τα ηλεκτροκίνητα τραίνα θα φτάνει τα 200 χλμ/ώρα.

  • Δημιουργία Περιφερειακού Συμβουλευτικού Σταθμού επανένταξης χρηστών και πάσης φύσεως απεξαρτημένων ατόμων

Στο πρόγραμμα της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την κοινωνική πολιτική που θα εφαρμόσει η Περιφέρεια ΑΜΘ, δεσπόζουσα θέση έχει η στήριξη των ευπαθών και περιθωριοποιημένων κοινωνικών ομάδων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κατσιμίγας προανήγγειλε τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Συμβουλευτικού Σταθμού επανένταξης χρηστών και πάσης φύσεως απεξαρτημένων ατόμων, μια δομή η οποία θα έχει την έδρα της στην πόλη της Δράμας.

  • «Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια για δημιουργία Ανώτατης Σχολής Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων στη Δράμα»

Καταλήγοντας, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ χαιρέτησε τη δημιουργία δύο πανεπιστημιακών σχολών στη Δράμα, σημειώνοντας πάντως ότι η ορθότητα του εγχειρήματος θα κριθεί στην πράξη και εντοπίζοντας ως ζητούμενο τη επαρκή στελέχωση των σχολών και την εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών. Δήλωσε, ταυτόχρονα, αρωγός στην προσπάθεια για δημιουργία Ανώτατης Σχολής Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, εκτιμώντας θα είναι μια σπουδαία δομή για την πόλη της Δράμας. «Εμείς θα στηρίξουμε την προσπάθεια, με κάθε τρόπο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας», διαβεβαίωσε.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο