Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός του Πολιούχου της Αλεξ/πολης, Αγίου Νικολάου (video)

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε και φέτος ο Πολιούχος της Αλεξανδρούπολης, Άγιος Νικόλαος.

Από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών επισκέφτηκε τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να προσκυνήσει την εικόνα του Αγίου και να ανάψει ένα κερί στη Χάρη του.

Στη Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης τελέστηκε  Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του  Μητροπολίτου Σουηδίας  Κλεόπα και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Ελβετίας Μαξίμου και του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου. Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας στο κέντρο της πόλης, παρουσία εκατοντάδων πιστών.

“Ο Άγιος Νικόλαος, είναι ένας οικουμενικός Άγιος, και σήμερα εμείς οι Έλληνες, δυστυχώς, φοβόμαστε την έννοια μιας Οικουμενικής Εκκλησίας και ενός οικουμενικού κηρύγματος, Και αυθτό γιατί μας λείπει η αυτοπεποίθηση.

Δεν καταλάβαμε ακόμα, η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, τα κείμενα μας, τα πρόσωπα των ηρώων και των Αγίων μας, πόσο συνεπαίρνουν όλο τον κόσμο ακόμα” τόνισε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης.

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος της πόλης Ευάγγελος Λαμπάκης, ευχήθηκε χρόνια πολλά στην Αλεξανδρούπολη και τους κατοίκους, προσθέτοντας παράλληλα πως πρέπει κάποια στιγμή οι Έλληνες να αρχίσουμε να δίνουμε ευχές, και να νοιώθουμε πως η ευχή αυτή θα πάρει σάρκα και οστά, έστω και σε ένα μικρότερο από το επιθυμητό ποσοστό.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, ευχήθηκε η σημερινή ημέρα, να δώσει χαρά, και χαρμόσυνα μηνύματα σε όλους τους ανθρώπους, από τους οποίους όπως είπε, έχει λείψει το χαμόγελο.

“Εύχομαι από την πλευρά μου, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, οι επιχειρηματίες, να μας προστατεύει ο Άγιος Νικόλαος, και να έχουμε μία παραγωγική χρονιά”