Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
9.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠεριφερεια ΑΜ-θΜε επιτυχία στέφθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας ΑΜΘ για τις δράσεις...

Με επιτυχία στέφθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας ΑΜΘ για τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

Οι δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020 που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ήταν το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια ΑΜΘ στην Κομοτηνή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, φορέων και δομών υγείας, υπηρεσιακών στελεχών και συλλόγων από όλη την Περιφέρεια.

Στην εκδήλωση, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος παρουσίασε αναλυτικά τους άξονες και τις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας για ομάδες πληθυσμού που έχουν ανάγκη στήριξης και προστασίας:

  1. Καταπολέμηση της φτώχειας και κοινωνική ένταξη, με δράσεις για γονείς παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, άτομα με αναπηρία, γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση, ηλικιωμένους και κοινότητες Ρομά.

  2. Παροχή υπηρεσιών υγείας σε ευπαθείς ομάδες, με δράσεις που απευθύνονται σε άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα, άτομα με άνοια και άτομα με εξαρτήσεις.

  3. Καταπολέμηση της ανεργίας και ενίσχυση της απασχόλησης, με δράσεις για ανέργους αλλά και εργαζόμενους που χρειάζονται υποστήριξη.

Για όλες αυτές τις ομάδες πληθυσμού, ανέφερε ο κ. Μέτιος, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει συνολικά 78,4 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Στη συνέχεια, οι ομιλητές της εκδήλωσης ανέπτυξαν επιμέρους ζητήματα.

Για τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου αλλά και τις κατευθύνσεις της επόμενης περιόδου 2021-2027, μίλησε η κ. Χριστίνα Ταβουλτσίδου, στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Τις δράσεις κοινωνικής μέριμνας στην Περιφέρεια ΑΜΘ ανέπτυξε η κ. Μαρία Σεβδυνίδου, στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ενώ ο κ. Γιάννης Μαυρογιάννης, σύμβουλος τεχνικής υποστήριξης της Περιφέρειας, παρουσίασε το σχέδιο δράσης για την αξιοποίηση της Κοινωνικής Καινοτομίας στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Με το πέρας των ομιλιών, τον λόγο έλαβαν εκπρόσωποι φορέων και ωφελούμενοι και έγινε συζήτηση.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών η Αναστασία Νιανιακούδη

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης η είδηση του θανάτου της...

Ακρίτας: Έφυγε από τη ζωή η Μαρία (Μαίρη) Σαράντη, σύζυγος του ιδρυτή της εταιρείας

Την απώλεια της Μαρίας (Μαίρης) Σαράντη, συζύγου του ιδρυτή της Ακρίτας Α.Ε., Αθανασίου Σαράντη,...

Ξάνθη: Αποχωρούν από την Εγνατία οι αγρότες – Συνεχίζουν στον κόμβο ΣΕΒΑΘ μετά την εισαγγελική οδηγία

Σε αλλαγή τακτικής προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης οι αγρότες της Ξάνθης, οι οποίοι...

«Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι παρατάξεις καταγγέλλουν την απώλεια των αποθηκών της ΚΥΔΕΠ για… 1 ευρώ»

Οι παρατάξεις ΑΡΧΗ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και ΕΝ' ΕΡΓΩ ΜΑΖΙ εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία και την έντονη διαμαρτυρία μας για...

Παρόμοια