Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, 2025
10.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΜαθητές του 1ου Δημοτικού Ορεστιάδας στο δάσος της Δαδιάς: Μάθημα ζωής και...

Μαθητές του 1ου Δημοτικού Ορεστιάδας στο δάσος της Δαδιάς: Μάθημα ζωής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2025, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας επισκέφτηκαν το δάσος της Δαδιάς, σε μια δράση αφιερωμένη στην ενημέρωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για την κατάσταση του δάσους μετά τη μεγάλη πυρκαγιά, μέσα από μια παρουσίαση με τίτλο «Φωτιά στο δάσος της Δαδιάς – Η επόμενη μέρα», που πραγματοποίησε το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Στη συνέχεια, οι μαθητές βγήκαν στο πεδίο έτοιμοι να αναλάβουν δράση. Χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες, καθάρισαν τα αδύναμα και ξερά κλαδάκια γύρω από τα νέα δενδρύλλια της φυσικής αναγέννησης, βοηθώντας τα να αναπτυχθούν πιο γρήγορα και υγιή.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε διπλό σκοπό: αφενός να συμβάλει στην αποκατάσταση του φυσικού οικοσυστήματος της Δαδιάς και αφετέρου να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά απέναντι στην αξία της φύσης και τη σημασία της ενεργής συμμετοχής τους στην προστασία της.

Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από το προσωπικό της Μονάδας, «δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να διδάξουμε στα παιδιά την προστασία του περιβάλλοντος από το να τους δώσουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι ίδιοι στη φροντίδα του».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

"
"

Δημοφιλέστερα

Μαρινάκης για Αλεξανδρούπολη: «Καμία φυγάδευση του πρωθυπουργού – Έφυγε κανονικά από έξοδο ασφαλείας»!

Στα όσα ακούστηκαν για τη χθεσινή αναχώρηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το αεροδρόμιο...

Θλίψη στη Λάρισα: Σήμερα η κηδεία της 18χρονης Ανθίας που βρέθηκε νεκρή στην Αλεξανδρούπολη

Βαρύ πένθος στη Λάρισα για τον πρόωρο χαμό της 18χρονης φοιτήτριας Ανθίας Τσαγγαρά, η...

Αλεξανδρούπολη: «Έφυγε» από τη ζωή στα 66 του ο Δημήτρης (Τάκης) Πικούλας – Γνωστός επιχειρηματίας και παλιός αθλητής

Στην Αλεξανδρούπολη έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, μετά από σύντομη περιπέτεια...

Αλεξανδρούπολη: Νεκρή νεαρή φοιτήτρια – Στο πένθος η οικογένειά της

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αλεξανδρούπολη η είδηση του θανάτου μιας νεαρής φοιτήτριας, η οποία...

Παρόμοια