fbpx
9.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Λογοθεραπευτές Έβρου: σε αναταραχή και ανασφάλεια…

- Χορηγούμενη-

Η νέα χρονιά βρίσκει τον κλάδο μας αλλά και τις οικογένειες που δεχόντουσαν ή πρόκειται να δεχτούν τις υπηρεσίες μας σε ιδιαίτερη αναταραχή και ανασφάλεια. Η αιτία βρίσκεται στην ανακοίνωση, λίγες μέρες πριν την εκπνοή του χρόνου, από μέρους του ΕΟΠΥΥ, για την εφαρμογή σύμβασης με τους Λογοθεραπευτές και τις υπόλοιπες ειδικότητες που παρέχουν υπηρεσίες ειδικής αγωγής, η οποία μπαίνει σε ισχύ από τέλος Ιανουαρίου ΄17.

Πρόκειται για μια σύμβαση που αφήνει πολλά κενά από τη μια σε σχέση με τον τρόπο που θα παρέχονται οι υπηρεσίες στους ασφαλισμένους και από την άλλη σε σχέση με τους βιοποριστικούς όρους του Λογοθεραπευτή. Μια τέτοια αλλαγή αποτελεί κομμάτι των υπόλοιπων αλλαγών που έχουν συμβεί στην κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των οποίων επωμιζόμαστε επιπλέον οικονομικά βάρη, εμείς οι επαγγελματίες και εργαζόμενοι στην υγεία και την ειδική αγωγή αλλά και οι οικογένειες που εξυπηρετούμε.

Ένα από τα βασικά κενά που διαπιστώνονται στη σύμβαση που μας έχει αποσταλεί έχει να κάνει με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς δεν διασαφηνίζεται η συχνότητα των θεραπειών και μειώνεται ο υπολογιζόμενος χρόνος της συνεδρίας σε 30 λεπτά. Παράλληλα η επιλογή θεραπευτή θα γίνεται πλέον με κριτήριο αν έχει συνάψει σύμβαση και όχι η εξειδίκευση του, η εμπειρία κτλ. Ταυτόχρονα δεν γίνεται σαφές αν θα υπάρχει «πλαφόν» στις συνεδρίες που θα πραγματοποιούνται το μήνα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καθοριστούν τα εξατομικευμένα θεραπευτικά πλάνα και στόχοι.

Από την άλλη πλευρά οι Λογοθεραπευτές ήδη καλούμαστε να πληρώσουμε (όπως και οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες) τεράστια ποσά σε ασφάλιση και εφορία. Η ανασφάλεια μας πηγάζει από την αβεβαιότητα για το πότε και με ποιους όρους θα αποζημιωνόμαστε, αν η αποζημίωση αυτή θα είναι στο ύψος των παρεχόμενων από εμάς υπηρεσιών και στο ύψος των αναγκών μας. Η εφαρμογή των rebate και claw back, με βάση τα οποία θα γίνονται αυτόματες περικοπές στις αποδοχές μας θα οδηγήσει πολλούς από εμάς στην αδυναμία κάλυψης των οικονομικών υποχρεώσεων και αναγκών.

Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε να δεχτούμε τη σύμβαση αυτή «εν λευκώ». Συντασσόμαστε με τα Πανελλαδικά όργανα του κλάδου μας, τους Πανελλαδικούς μας συλλόγους που ζητούν παράταση και κατάληξη σε μια σύμβαση που θα λύνει όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Καλούμε τους :

Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ

Αθλητικό Σύλλογο «ΚΟΤΙΝΟΣ»

Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ Αλεξανδρούπολης και Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Αλεξ/πολης

Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης

Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «ο Άγιος Βασίλειος»

Υπόλοιπους κλάδους ειδικής αγωγής

Φορείς του Νομού μας.

Να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να συμπορευτούμε γιατί η υγεία είναι υπόθεση όλων μας.

ΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ-ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ:

ΑΝΤΩΝΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ

ΒΑΛΣΑΜΙΔΟΥ ΦΑΝΗ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΗΣΙΑ

ΒΟΪΝΙΔΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ

ΓΚΑΝΙΑΤΣΙΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

ΚΑΛΕΤΣΙΟΥ ΒΑΓΙΑ

ΜΑΝΔΑΛΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΜΑΝΤΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΜΕΛΕΝΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΠΟΓΟΥΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΝΤΟΥΡΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΠΑΤΣΙΩΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΙΑΝΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΣΙΣΚΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

ΤΣΙΑΚΠΙΝΗ ΛΑΜΠΡΙΑΝΑ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΑΚΡΙΝΑ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Εκδημία πρωτοπρεσβύτερου Ιωάννου Πανταζή

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις μετά βαθυτάτης θλίψεως ἀναγγέλει ὅτι, σήμερα Τετάρτη, 21η Φεβρουαρίου ἐ. ἒ., ἐξεδήμησεν πρός Κύριον ὁ μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος Ἰωάννης Πανταζῆς, συνταξιοῦχος Κληρικός τῆς...