Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
17.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΛαϊκή Συσπείρωση: Tα προβλήματα των μουσουλμάνων της οδού Άβαντος απαιτούν λύση

Λαϊκή Συσπείρωση: Tα προβλήματα των μουσουλμάνων της οδού Άβαντος απαιτούν λύση

Στο ΔΣ Αλεξανδρούπολης πρόκειται το επόμενο διάστημα να συζητηθούν τα προβλήματα των μουσουλμάνων συνδημοτών της οδού Άβαντος, μετά από αίτημα της «Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης», του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ελλήνων Πολιτών με Μητρική Γλώσσα τα Τουρκικά, του Δήμου Αλεξ/πολης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση για να έχει ολόπλευρη ενημέρωση συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Βασικό πρόβλημα παραμένει , όπως άλλωστε και για όλο το λαό η ανεργία που εξανάγκασε εκατοντάδες, ιδιαίτερα νέους σε ηλικία , να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Επίσης, παρά τις παρεμβάσεις στην αποχέτευση, παραμένει οξυμένο το οικιστικό πρόβλημα (χάραξη-ασφαλτόστρωση δρόμων, έλλειψη διευθύνσεων και αρίθμησης κατοικιών, ηλεκτροφωτισμός, έλλειψη κάδων σκουπιδιών κλπ) . Το μειονοτικό Δημοτικό σχολείο λόγω έλλειψης αιθουσών είναι το μοναδικό που λειτουργεί σε δύο βάρδιες με ό,τι αυτό σημαίνει για την οργάνωση της σχολικής ζωής και τη δυνατότητα των μικρών μαθητών να συμμετέχουν σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίστηκε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνοικισμός είναι γνωστά και χρονίζουν με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και όλων των δημοτικών αρχών. Λύσεις άμεσες που θα βελτιώσουν την κατάσταση μπορούν και πρέπει να υπάρξουν για να ανακουφίσουν την κατάσταση. Όμως τα λαϊκά προβλήματα για να βρουν οριστική λύση απαιτούν οργάνωση και αγώνα όλου του λαού που χωρίς αυταπάτες δεν πρέπει να αρκείται σε πολιτικές και υποσχέσεις που συνήθως εξαντλούνται τη μέρα των εκλογών.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ορεστιάδα: Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων της 3ης Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας στη Μάχη του Ρίμινι

Ο Δήμος Ορεστιάδας ενημερώνει ότι την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 11:30 π.μ....

Τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα σε Θράκη και νησιά γίνονται σπίτια

Αλλάζουν χρήση, αλλά και… ενοίκους τα ανενεργά στρατόπεδα ανά την επικράτεια, καθώς η δεύτερη...

Έβρος: Συνελήφθησαν 3 διακινητές, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, με συνολικά 20 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (14-9-2025) σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και...

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ: Αυστηρότερες ποινές – «Η δεύτερη φορά δεν συγχωρείται»

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος τέθηκε από χθες Σάββατο (13.9.2025) σε ισχύ...

Παρόμοια