fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Λαϊκή Συσπείρωση: Η μεγαλύτερη έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες της ΠΑΜΘ στη Ροδόπη

Τοποθέτηση της λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο (30/6/2020) για «κατανομή θέσεων προσωπικού της ΠΑΜΘ»

- Χορηγούμενη-

Σε σχέση με το τι προσωπικό λείπει σήμερα από την ΠΑΜΘ έχουμε να τονίσουμε:

Η διαδικασία  που προτείνεται για ψήφιση (με τη εισήγηση) ουσιαστικά μοιράζει τη φτώχεια σε προσωπικό που έχει προκύψει, εξαιτίας της παντελούς σχεδόν έλλειψης προσλήψεων.

Συγκεκριμένα πέρυσι έγιναν τα νέα ψηφιακά οργανογράμματα των υπηρεσιών στα οποία καταγράφηκε η υπάρχουσα κατάσταση των υπηρετούντων δηλαδή υπαλλήλων.

- Χορηγούμενη-

 Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να γίνει μεταφορά μιας θέσης (όχι του υπαλλήλου άμεσα)  από μια υπηρεσία σε άλλη θα πρέπει κατ’ αρχήν να ληφθεί απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, επαναλαμβάνω για τη μεταφορά της θέσης.

Αυτό καλείστε να κάνετε σε ότι αφορά τον πρώτο πίνακα. Παίρνετε δηλαδή θέσεις από μια υπηρεσία και ενδεχομένως σε εύλογο χρονικό διάστημα τους ανάλογους υπαλλήλους και τους μεταφέρετε σε άλλες υπηρεσίες που προφανώς υπάρχουν ανάγκες.

Προσπαθείτε να μπαλώσετε τρύπες με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, αντί να ζητάτε να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τη στιγμή που και οι ίδιοι παραδέχεστε ότι υπάρχουν τρομερές ελλείψεις (π.χ κτηνίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, επόπτες υγείας, μηχανικοί, οικονομολόγοι κλπ), σε ειδικότητες πολύ σημαντικές, τόσο για τη λειτουργία των ίδιων των υπηρεσιών όσο και για το έργο που καλούνται να  παρέχουν (κτηνοτροφία, πρόνοια – υιοθεσίες, έλεγχοι κλπ) .

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ελλείψεις   εντοπίζεται στις υπηρεσίες της Ροδόπης, που κακά τα ψέματα έχει μεγάλο όγκο εργασιών να εκπληρώσει.

Η έλλειψη προσωπικού , η μη διεκπεραίωση εγκαίρως των υποθέσεων και η μη εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων στοιχειωδώς και όχι επαρκώς, όπως είναι γνωστό δημιουργεί απαξίωση του ρόλου και τους έργου των υπηρεσιών, δικαιολογημένη, ως ένα βαθμό , αγανάκτηση εκ μέρους των πολιτών και   εν τέλει στα πλαίσια του κοινωνικού αυτοματισμού  περνάει εύκολα και αναίμακτα η ιδιωτικοποίηση μεγάλων τμημάτων των αρμοδιοτήτων (των πιο κερδοφόρων για το κεφάλαιο) που υλοποιούσε το κράτος μέσω των υπηρεσιών των περιφερειών (π.χ  ΚΤΕΟ,  μελέτες τεχνικών έργων  κλπ).  

Επομένως η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει:

Πρώτον να γίνουν άμεσα προσλήψεις .

Δεύτερο και πολύ σημαντικό επίσης, που συνδέεται με το πρώτο, θα πρέπει να γίνει νέος οργανισμός της Περιφέρειας στη βάση όμως όχι της κατάργησης ή συρρίκνωσης των υφιστάμενων υπηρεσιών, αλλά στη βάση να υπάρχουν υπηρεσίες και υπάλληλοι σε όλη την έκταση της περιφέρεις, εκεί  όπου ζουν και δραστηριοποιούνται οι πολίτες .

Τρίτο ζήτημα θα πρέπει οι υπάλληλοι να έχουν στη διάθεσή τους τα κατάλληλα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια (π.χ αυτοκίνητα και επάρκεια σε καύσιμα, εργαστήρια για έλεγχο δειγμάτων, μηχανήματα για την εκτέλεση έργων). Όπως π.χ ΥΕΒ για τον αποχιονισμό ώστε να μην εξαρτάται ο αποχιονισμός από τις χορηγίες του ΤAP και η  αντιπλημμυρική προστασία  από τις προθέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, πολύ περισσότερο όταν η αντιπλημμυρική προστασία δεν είναι επιλέξιμη σαν δράση από την Ευρωπαϊκή Ένωση .

Τέταρτο ζήτημα και επίκαιρο, η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας) έστειλε εξώδικο στους Περιφερειάρχες όλης της χώρας, γιατί δεν έχουν γίνει ποτέ  κρίσεις για τις θέσεις ευθύνης στην Περιφέρεια, από την ίδρυσή της (Ν. 3852/10 Καλλικράτης), παρότι αυτό αποτελεί υποχρέωση της διοίκησης και των εκάστοτε αιρετών.

Η κατάσταση αυτή προφανώς κάποιους βολεύει. Αφού έτσι μπορούν να τοποθετούν σχεδόν όποιον προϊστάμενο θέλουν και όπου θέλουν, ο οποίος όμως έτσι χειραγωγείται πιο εύκολα.

Θα πρέπει επομένως να γίνουν άμεσα κρίσεις για τις θέσεις ευθύνης.

Με βάση όλα αυτά η Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζει την εισήγηση.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Τρέλλης Χρήστος

Συμεωνίδης Θεόδωρος

Στεφανίδης Γιάννης

- Χορηγούμενη-

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -