fbpx
-0.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης: Τοποθέτηση στο ΔΣ για τη συμφωνία των Πρεσπών

- Χορηγούμενη-

Η συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την κυβέρνηση της FYROM επιτεύχθηκε με την απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, έχει τη σφραγίδα τους και υπογράφηκε με βάση τις προθεσμίες και τα χρονοδιαγράμματα που καθόρισαν αυτοί οι οργανισμοί, για να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Είναι μια συμφωνία που δεν μπορεί να εξασφαλίσει λύση προς όφελος του ελληνικού λαού, του λαού της γειτονικής χώρας και όλων των λαών της περιοχής. Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι δήθεν αυτή η συμφωνία θα διασφαλίσει την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή είναι πέρα για πέρα ψευδείς, παραπλανητικοί και ανιστόρητοι.

Παραγνωρίζεται και αποσιωπάται συνειδητά ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας και αλλαγής συνόρων, υποδαύλισης των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών. Ιδιαίτερα οι λαοί των Βαλκανίων έχουν γνωρίσει στο πετσί τους την πολιτική των ιμπεριαλιστών όλα αυτά τα χρόνια.

- Χορηγούμενη-

Όσοι σήμερα καλούν σε δημοψηφίσματα ή «βγαίνουν στα κάγκελα» δηλώνοντας «πατριώτες» κοροϊδεύουν το λαό γιατί συμπίπτουν και συμφωνούν πάνω στη στρατηγική της ελληνικής αστικής τάξης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που οδηγούν σε τέτοιου είδους συμφωνίες.

Τα ταξίδια και οι απανωτές επισκέψεις και συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ του αντιπεριφερειάρχη, του δημάρχου του μητροπολίτη, του προέδρου του ΟΛΑ και άλλων «θεσμικών» φορέων, δείχνουν ότι είναι πολιτική επιλογή τους να πρωτοστατούν και αυτοί μαζί με την κυβέρνηση στην πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας.

Η επικέντρωση στο όνομα και την ονοματολογία ήταν πάγια τακτική της ελληνικής άρχουσας τάξης και των κυβερνήσεών της. Κρύβεται πίσω από την ονοματολογία το ότι η ελληνική αστική τάξη αντιμετώπισε αυτό το ζήτημα σταθερά, με ενιαία κριτήρια, που δεν αφορούν βέβαια την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και την αποτροπή αλυτρωτισμών, αλλά το πώς υπηρετούνται οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΝΑΤΟ – ΕΕ στα Βαλκάνια και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς. Τα ζιγκ – ζαγκ και τα μπρος – πίσω στις θέσεις τους σε αυτό το ζήτημα, από εκεί προκύπτουν. Γι’ αυτό και η ΝΔ υπονοεί ότι αν τελικά η συμφωνία περάσει, θα υποχρεωθεί να την εφαρμόσει παρ’ όλες τις κορόνες. Γι’ αυτό οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων δηλώνουν πως δεν αμφισβητούν τα σχέδια ΝΑΤΟ – ΕΕ στα Βαλκάνια…

Με κριτήριο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της περιοχής και την αντίθεση στους αλυτρωτισμούς απ’ όλες τις πλευρές, αλλά και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, δηλώνουμε:

• Καμία συμφωνία φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κράτη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα στο πλαίσιο ΝΑΤΟ – ΕΕ, ούτε να προωθηθεί μέσα από την επέκταση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια, ιμπεριαλιστικών συμμαχιών που υποδαυλίζουν αντιθέσεις, που τόσα χρόνια εφαρμόζουν στα Βαλκάνια, όπως και σε άλλες περιοχές, το διαίρει και βασίλευε. Συμφωνίες που γίνονται μέσα στο πλέγμα των ανταγωνισμών για τις ενεργειακές μπίζνες και τον έλεγχο αγορών δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια.

• Σύνθετη ονομασία με αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό. Αυτό σημαίνει βεβαίως ότι δεν μπορεί να αναγνωρίζεται «μακεδονικό έθνος» ή «μακεδονική γλώσσα». Ταυτόχρονα, απάλειψη όλων των αλυτρωτικών στοιχείων από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, διαφορετικά τα σπέρματα του αλυτρωτισμού θα είναι πάντα στο παρόν, έτοιμα για πάσα χρήση, ανάλογα με τις εξελίξεις, την πορεία των συμφωνιών και των ανταγωνισμών στην περιοχή.

• Τα ζητήματα αυτά δεν γίνεται παρά να αντιμετωπίζονται ενιαία, ως ένα πακέτο λύσης και όχι βεβαίως αποσπασματικά, αφού η ουσία του προβλήματος δεν βρίσκεται στο όνομα, αλλά σε όλους αυτούς τους παράγοντες που μπορούν να ανοίξουν θέματα αμφισβήτησης συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων, υποδαύλισης εθνικιστικών εκδηλώσεων.
Ο αληθινός λαϊκός πατριωτισμός εκφράζεται γνήσια μόνο στην πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ενάντια στο ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που σπέρνει τη φτώχεια, την ανεργία και τους πολέμους.

Γι’ αυτό και όλοι οι λαοί της περιοχής πρέπει να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους και την κοινή τους πάλη ενάντια σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στον εθνικισμό, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να μην υπάρχει κανείς εφησυχασμός σαν και αυτόν που σπέρνει η ελληνική κυβέρνηση.

- Χορηγούμενη-

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -