Κορωνοϊός: Αίσιο τέλος για το ύποπτο περιστατικό στη Σαμοθράκη

Αίσιο είναι το τέλος της περιπέτειας που έλαβε χώρα στη Σαμοθράκη πριν από δύο ημέρες και σχετιζόταν με ύποπτο κρούσμα του Covid-19.

Ειδικότερα, το περιστατικό αφορούσε έναν 23χρονο Πολωνό τουρίστα στο νησί, ο οποίος, αφού εμφάνισε ήπια συμπτώματα (βήχα και όχι πυρετό) φιλοξενήθηκε για μία ημέρα στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, πριν μεταφερθεί στο ΠΓΝΑ όπου και εξετάστηκε για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Λοιμωξιολόγο, λοιπόν, ο άντρας ΔΕΝ βρέθηκε θετικός στον Covid-19, με αποτέλεσμα όλοι όσοι βρέθηκαν σε επαφή μαζί του στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης να μη διατρέχουν κάποιον επιπλέον κίνδυνο. Τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά εχθές (19/03).

Μάλιστα, το Κέντρο Υγείας του νησιού ενισχύθηκε με δύο ειδικές ιατρικές στολές, οι οποίες στάλθηκαν από το ΠΓΝΑ. Αξίζει να σημειωθεί ξανά, ωστόσο, πως το νησί δε διαθέτει τις κατάλληλες υγειονομικές υποδοχές για να φιλοξενήσει περιστατικά τέτοιου είδους, καθώς τα δύο κρεβάτια νοσηλείας που έχει στην κατοχή του μετά βίας εξυπηρετούν επαρκώς τους κατοίκους της νήσου.

Εδώ θα βρείτε τις λεπτομέρειες της περιπέτειας που πέρασε το ΚΥ της νήσου: