Οι έντονες χιονοπτώσεις και ο ολικός παγετός θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ σε αρκετές περιοχές της χώρας η θερμοκρασία θα παραμείνει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Χαρακτηριστικά οι ελάχιστες θερμοκρασίες για τη Φλώρινα είναι -19°C, την Καστοριά στην περιοχή του αεροδρομίου -13°C, τα Ιωάννινα και τις Σέρρες -11°C.

Ο υποδιοικητής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναλύοντας την πρόγνωση του καιρού για επόμενα 24ωρα, σημειώνει ότι «οι “βαριές” και ψυχρές αέριες μάζες απομακρύνονται αργά από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, καθώς δεν υπάρχει κάποιο αξιόλογο σύστημα να τους αλλάξει τα χαρακτηριστικά».

Χορηγούμενη

«Μόνο στην περιοχή μας το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο σχηματίζεται στις ακτές της Βόρειας Αφρικής κινούμενο βορειοανατολικά θα αρχίσει να “μαλακώνει” τον καιρό σταδιακά, κυρίως στα κεντρικά και νότια», αναφέρει ο κ. Κολυδάς.

Ο υποδιοικητής της ΕΜΥ παραθέτει ενδεικτικά την πορεία των θερμοκρασιών σε ορισμένες πόλεις της χώρας τις επόμενες ημέρες και παράλληλα και τα αντίστοιχα ρεκόρ κατά το παρελθόν.

Δείτε κάρτες του καιρού, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα kolydas.eu, όπου το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η παγωνιά και οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και τα νότια, ενώ οι άνεμοι προοδευτικά θα εξασθενήσουν.

Δείτε αναλυτικά και την πορεία των χιονοπτώσεων ή των βροχών, με βάση την κίνηση των συστημάτων.