Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου, 2026
6.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΚλιμάκιο του ΚΚΕ Έβρου στο μπλόκο των αγροτών στις Καστανιές

Κλιμάκιο του ΚΚΕ Έβρου στο μπλόκο των αγροτών στις Καστανιές

Χθες το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιανουαρίου, το μπλόκο των αγροτών στις Καστανιές Έβρου επισκέφθηκε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και περιφερειακό σύμβουλο ΑΜΘ, Διονύση Κλάδη.

Η δήλωση του κ. Κλάδη μετά την επίσκεψη έχει ως εξής:

“Τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων του Έβρου και όλης της χώρας που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα και της αξιοπρέπειας είναι πέρα για πέρα δίκαια. Παλεύουν ενάντια σε μια πολιτική που τους τσακίζει, που υπονομεύει το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους. Απέναντί τους έχουν τις κυβερνήσεις που υλοποιούν κατά γράμμα την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Τους εμποροβιομήχανους και τις τράπεζες που εκτινάσσουν το κόστος παραγωγής και καθορίζουν τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων.

Αυτές τις πολιτικές τις πληρώνει όλος ο λαός στα ράφια των ανατιμήσεων και της ακρίβειας.
Επομένως ο αγώνας για ασφαλή, ποιοτικά και φθηνά προϊόντα είναι αγώνας όλου του λαού. Για αυτό καθημερινά δυναμώνει η αλληλεγγύη και πέφτει στο κενό για μια ακόμα φορά η προσπάθεια συκοφάντησης του αγώνα των αγροτών, η καταστολή και η κρατική βία.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων μέχρι να ικανοποιηθούν αυτά τα δίκαια αιτήματα. Για να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να εξασφαλιστούν εγγυημένες τιμές που να επιτρέπουν τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους να συνεχίσουν να παράγουν. Για να δοθούν επιτέλους οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% των ζημιών σε παραγωγές και φυτικό κεφάλαιο. Αντίστοιχα να υπάρξει ουσιαστική μέριμνα για το τεράστιο πλήγμα που δέχθηκαν οι κτηνοτρόφοι από τις ζωονόσους.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση και η περιφέρεια να στελεχώσουν τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, να αυξήσουν τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών, να εντείνουν τους ελέγχους και να πατάξουν τις κάθε είδους «ελληνοποιήσεις». Η κυβέρνηση να δώσει λύση με την ανανέωση της διακρατικής ελληνοβουλγαρικής συμφωνίας για τα νερά του Άρδα”.

29/1/2025
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Και οι Φέρες στο νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης – Έως 10.000 ευρώ για μόνιμη εγκατάσταση

Στο πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση» του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας εντάσσονται πλέον και οι Φέρες...

Hellenic Train: Καταργεί τα επιβατικά δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο και Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα

Από αυτό το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, και μέχρι νεωτέρας, καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών...

Ετήσια κοπή βασιλόπιτας του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης με αφιέρωμα στο Δημοτικό Ωδείο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026, στο Ramada Plaza Thraki, η ετήσια...

ΑΣΕΠ 2Κ/2026: 1.696 μόνιμες θέσεις στο Υπουργείο Υγείας – Θέσεις για Διασώστες στο ΕΚΑΒ Θράκης

Στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται η προκήρυξη ΑΣΕΠ 2Κ/2026, η οποία αφορά την πλήρωση 1.696...

Παρόμοια