Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025
37.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαKKE Τ.Ε. Έβρου: Τα νέα ΝΑΤΟϊκά «ρεκόρ» που σπάνε στο λιμάνι της...

KKE Τ.Ε. Έβρου: Τα νέα ΝΑΤΟϊκά «ρεκόρ» που σπάνε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σπάνε και τα ρεκόρ της εμπλοκής της περιοχής μας

Κανένα κλίμα ενθουσιασμού που προσπαθούν να του καλλιεργήσουν δεν μπορεί να υπάρχει στο λαό της περιοχής από την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του λιμανιού και συνολικά των υποδομών του νομού μας στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Αντιθέτως αυξάνεται η ανασφάλεια και οι κίνδυνοι.

Από στελέχη της ίδιας της Αμερικανικής πρεσβείας και συγκεκριμένα από τον λογογράφο του πρώην αμερικανού πρέσβη Πάιατ μάθαμε πρόσφατα ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει χρησιμοποιηθεί από τον αμερικανικό στρατό για να σταλούν όπλα στην Ουκρανία, ακυρώνοντας οι ίδιοι όλα τα παπαγαλάκιατους που μιλούσαν για προγραμματισμένες μετακινήσεις ρουτίνας!

Παράλληλα, καθημερινά πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι καμία ασφάλεια για την περιοχή δεν προσφέρει η ΝΑΤΟϊκή παρουσία.  Και αν υπήρχαν κάποιοι που πίστευαν πως η Νατοϊκή Βάση θα μας προστατέψει, πρέπει να μεταπειστήκαν όταν είδαν τους «τουρίστες» Αμερικάνους, που αλώνιζαν πριν ένα μήνα στην Αλεξανδρούπολη, να κάνουν ασκήσεις απόβασης σε ακτή από κοινού με τον Τουρκικό στρατό.

Και όλα αυτά την ώρα που η προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης εντείνεται εν όψει της συνόδου του ΝΑΤΟ που θα αποφασίσει την περαιτέρω εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας. Εμπλοκή στην οποία η χώρα μας πρωτοστατεί.

Μάταια, επίσης, προσπαθούν να μας πείσουν πως η χρησιμοποίηση της πόλης ως στρατιωτικού Νατοϊκού κόμβου, καθώς και ενεργειακού θα φέρει την λύση στα ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα της περιοχής, που δεν διαφοροποιούνται από την υπόλοιπη χώρα. Τα πανάκριβα καύσιμα, ενέργεια, τρόφιμα και ενοίκια εξανεμίζουν το εισόδημα του λαού.

Το ΚΚΕ καλεί τον Ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση. Το επόμενο κρίσιμο διάστημα θα ενταθεί η κινητικότητα στο λιμάνι και οι κίνδυνοι που τη συνοδεύουν. Καλούμε το  λαό της περιοχής να εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του. Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, ούτε ορμητήριο, ούτε στόχος των ιμπεριαλιστών.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Άνοδος 150 μόρια στη Σχολή Ψυχολογίας Διδυμοτείχου – Πτώση στη Νοσηλευτική Σχολή Αλεξανδρούπολης

Σε 70.276 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των φετινών υποψηφίων, από τους οποίους οι 59.822...

Ξένοι στην πόλη τους νιώθουν κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης

Στριμωγμένοι έως και εκτοπισμένοι δηλώνουν ότι νιώθουν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας της τεράστιας...

Τελωνείο Ορμενίου: Σύλληψη 2 ημεδαπών για μεταφορά στη χώρα μας απαγορευμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Συνελήφθησαν την 23-7-2025 το βράδυ στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου Έβρου από αστυνομικούς της...

4.394 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες στα 31 τμήματα των 10 σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Συνολικά 4.394 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες εισάγονται στα 31 τμήματα των 10 σχολών του...

Παρόμοια