Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠεριφερεια ΑΜ-θΚήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας σε περιοχές της Περιφέρειας ΑΜΘ

Κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας σε περιοχές της Περιφέρειας ΑΜΘ

Οι Δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Σαμοθράκης καθώς και το Δημοτικό Διαμέρισμα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου όπως επίσης οι Δήμοι Καβάλας και Παγγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας καθώς και ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, κατόπιν εξουδιοδότησης του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη.

Ο κ. Μέτιος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κώστα Χουβαρδά, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και τους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στα γραφεία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου, της Δημάρχου Καβάλας κας Δήμητρας Τσανάκα και του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φίλιππου Αναστασιάδη.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας όπου συμμετείχαν σε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κωσταντίνου Αντωνιάδη και των πέντε Δημάρχων της περιοχής, Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, Προσοτσάνης κ. Άγγελου Λυσσέλη, Νευροκοπίου κ. Βασίλη Γιαννόπουλου, Δοξάτου κ. Δημήτρη Δακαλάκη και Παρανεστίου κας Αλεξάνδρας Σωτηριάδου και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Τέλος, οι κ.κ. Μέτιος και Χουβαρδάς επισκέφθηκαν το Δήμο Παρανεστίου όπου συμμετείχαν σε σύσκεψη με τη Δήμαρχο Παρανεστίου κα Αλεξάνδρα Σωτηριάδου.

Στις συσκέψεις έγινε εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους και αποφασίστηκε ο πληρέστερος συντονισμός για την αντιμετώπιση των φαινομένων, τη μετρίαση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα και αναμένεται να διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες και την αποφυγή μελλοντικών δυστοκιών.

Η κατάσταση στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας όπως καταγράφηκε παρουσιάζεται ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των παρατεταμένων και μεγάλης έντασης χιονοπτώσεων, της χαμηλής θερμοκρασίας και του μεγάλου αριθμού των περιοχών που πλήττονται ταυτόχρονα από την κακοκαιρία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστούν ορισμένες δυστοκίες ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σημειώθηκε έλλειψη επαρκούς ποσότητας αλατιού.

Οι επισκέψεις του κ. Περιφερειάρχη στις περιοχές που πλήττονται ιδιαίτερα από την κακοκαιρία θα συνεχιστούν.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας απεγκλώβισε τον οδηγό ταξί που έπεσε στο λιμανάκι της Μάκρης

Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούποληςεκφράζει δημόσια τα θερμά της συγχαρητήρια προς το μέλος...

Κανονική πολιτική ταυτότητα αποκτούν πλέον οι ένστολοι: Τέλος στην υποχρεωτική χρήση των υπηρεσιακών δελτίων

Κανονική πολιτική ταυτότητα αποκτούν πλέον όλοι όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα...

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στη Θράκη από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τη νύχτα της Πέμπτη 31/7

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα προβλέπεται την Πέμπτη (31-07-2025)...

Παρόμοια

Αφαίρεση της «Γαλάζιας Σημαίας» από την Ακτή Φανάρι Ροδόπης

Δώδεκα ακτές βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία»...