Κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της Αλεξανδρούπολης

Η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 Γενάρη, τόσο στην Αθήνα στο Σύνταγμα, όσο και στην πόλη μας και σε πολλές ακόμα πόλεις όλης της Ελλάδας, δίνει αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την απόσυρση της τροπολογίας των «απολύσεων», για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για την πραγματοποίηση 30 χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί «διορισμών» και αποκαλύπτεται ότι στην ουσία μιλάμε για σχέδιο απολύσεων!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του συλλόγου μας (αναπληρωτές και μόνιμους), που διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα έδωσαν βροντερό παρών στη συγκέντρωση της Αθήνας, στο Σύνταγμα. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία, στις συγκεντρώσεις και πορείες (σε ικανοποιητικά επίπεδα – ποσοστιαία 20%), στην συγκρότηση και πλαισίωση των επιτροπών αγώνα, όπως και των φορέων του γονεϊκού κινήματος και των φοιτητικών συλλόγων, που στάθηκαν δίπλα μας στο δίκαιο αγώνα που δίνουμε. Αυτός είναι ο δρόμος, αυτή είναι η προοπτική συμμαχία και κοινή δράση όλων των εργαζομένων για το ζήτημα της Παιδείας είναι ζήτημα όλου του λαού.

Δεν μας φοβίζει, αντίθετα μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο, η κυβερνητική βία και καταστολή, που επιδείχθηκε για μια ακόμη φορά, εξανεμίζοντας και το αρχικό κι έωλο επιχείρημα «περί υπέρμετρου ζήλου». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να βγάλει μέχρι τέλους τη «βρώμικη δουλειά» για την οποία «επιλέχθηκε» και για αυτό χρησιμοποιεί κάθε μέσο.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, σε όλη τη χώρα στέλνουν το μήνυμα πως καμία «ψήφο εμπιστοσύνης» δεν πρόκειται να δώσουν στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Χρειάζεται τώρα να καταδικαστούν μαζικά οι πολιτικές και τα κόμματα που υπερασπίζονται την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τις κατευθύνσεις για πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους.

Το πραγματικό κέντρο αγώνα είναι οι σύλλογοι , οι επιτροπές αγώνα, που σηκώνουν το βάρος της οργάνωσής του. Γι΄ αυτό το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε:

  • Να γίνει κατάληψη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 17/1, 6:50 – 10.00 π.μ.

  • Να δοθεί συνέντευξη τύπου 10.00 π.μ. στον ίδιο χώρο.

  • Να πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 11.00 το πρωί και διαδήλωση στην πόλη.

Για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας και των αγωνιστικών δράσεων της Πέμπτης 17/1, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, χθες Τετάρτη 16/1/2019 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ώστε το σχέδιο λαιμητόμος να αποσυρθεί, να μη ψηφιστεί, να πάει στον κάλαθο των αχρήστων

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Ζωή Κάλτσου

Ο Γ. Γραμματέας

Δινδίνης Νικόλαος