Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες του Έβρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου (ΟΑΣΕ), που συνεδρίασε στο Σουφλί στις 28 Σεπτεμβρίου 2018, παίρνοντας υπόψη τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Έβρου, προβλήματα κυριολεκτικά επιβίωσης, αποφάσισε να τους καλέσει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, και χωρίς καμιά αναμονή να οργανώσουν τον αγώνα τους και σε πρώτη φάση, να στείλουν δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση, απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, που κυριολεκτικά τους καίνε.

Η ΟΑΣΕ καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος μαζικά στην προειδοποιητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην πλατεία Ορεστιάδας, την Τρίτη 9 Οκτώβρη και ώρα 11:00 το πρωί.

Άμεσα αιτήματα:
Να ξοφλήσει εδώ και τώρα η ΕΒΖ τις υποχρεώσεις της προς τους τευτλοπαραγωγούς.
Να καλύψει η κυβέρνηση τις απώλειες εισοδήματος από την ανομβρία και το πράσινο σκουλήκι.
Απαιτούμε άμεσα μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
Να σταματήσουν τα χαράτσια και η φοροληστεία.
Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
ΕΛΓΑ: κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές, από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

Για την καλύτερη προετοιμασία και τον συντονισμό των αγώνων η ΟΑΣΕ θα πραγματοποιήσει σύσκεψη την Τετάρτη 3 Οκτώβρη και ώρα 8:00 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας. Η παρουσία όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων είναι απαραίτητη.