fbpx
24.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 6ης Απριλίου από τα σωματεία εργαζομένων του Έβρου

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 πμ, στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

- Χορηγούμενη-

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του Έβρου, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους αγρότες, στις γυναίκες, στους φοιτητές και τους μαθητές που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια, που βλέπουν το  εισόδημά τους να ξεζουμίζεται, που παρακολουθούν με αποτροπιασμό τη βαρβαρότητα του άδικου πολέμου στην Ουκρανία, τη μετατροπή της χώρας και της Αλεξανδρούπολης σε πολεμικό προγεφύρωμα, τις επιπτώσεις του σε όλους τους λαούς.

Στις 6 Απρίλη θα μιλήσει ο εργαζόμενος λαός!

Δε δεχόμαστε να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας έρχονται οι λογαριασμοί του ρεύματος. Να ξεπαγιάζουμε και να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο. Οι φουσκωμένοι κι αβάσταχτοι λογαριασμοί  δείχνουν ότι η πράσινη ανάπτυξη γίνεται για τα κέρδη των ομίλων της ενέργειας. Την ίδια ώρα που η τιμή του πετρελαίου έχει φτάσει στα ύψη, που η ενεργειακή φτώχεια τσακίζει κάθε λαϊκό σπίτι, στα πετρέλαια Καβάλας οι πλατφόρμες και τα βαρέλια μένουν άδεια και οι εργαζόμενοι απολυμένοι!

Δε δεχόμαστε  να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε. Στον Έβρο που κάποτε περίσσευαν τα σιτηρά, η παραγωγή είναι ελάχιστη, η ζάχαρη ανύπαρκτη και ο ηλίανθος πηγαίνει για παραγωγή ενέργειας ενώ το ηλιέλαιο κοστίζει πανάκριβα. Μας προετοιμάζουν να πούμε το ψωμί ψωμάκι. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όταν κουμάντο στην οικονομία της χώρας κάνουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι με το κράτος και τις κυβερνήσεις τους.

Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία των κυβερνητικών μέτρων, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζουν, καθώς εξαφανίζονται μπροστά στο μεγάλο κύμα ακρίβειας. Αντίθετα, εξασφαλίζουν μόνο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Με τον κατώτερο μικτό μισθό στα 663 ευρώ και τον έναν στους τρεις εργαζόμενους με μισθό κάτω από τα 500 ευρώ, οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, τη στιγμή που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η υποαπασχόληση. Οι άνεργοι αγγίζουν το 1.000.000 και με το νέο νόμο για τον ΟΑΕΔ χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι χάνουν ακόμα και αυτό το πενιχρό επίδομα. Την ίδια στιγμή, το ήδη μικρό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων και των βιοπαλαιστών αγροτών εξαφανίζεται από τους υπέρογκους φόρους και τις μεγάλες χρεώσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο και εφόδια.

Δεν συναινούμε να πληρώνουμε τις επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, που γίνεται για τα κέρδη των λίγων σε βάρος των λαών. Μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας, στα πλαίσια του ανταγωνισμού με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε., για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ληστή. Απορρίπτουμε την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, τη μετατροπή της χώρας σε θύτη και το λαό σε θύμα. 

Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε 4 δις ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που δεν έχουν καμιά σχέση με την ασφάλεια του λαού, την ίδια στιγμή που η φτώχεια μεγαλώνει, η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα, τα νοσοκομεία και οι υπόλοιπες δομές υγείας του νομού είναι στα όρια της κατάρρευσης, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις.

Η επιτυχία της απεργίας είναι υπόθεση δικιά μας, όλων των εργαζομένων και μπορεί να στριμώξει:

Την κυβέρνηση και την εργοδοσία που με παροχές–ψίχουλα επιδιώκουν να καλλιεργήσουν στάση αναμονής για να μην εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια, να εξασφαλίσουν τη συναίνεση όλων μας για να βγούμε από τα δύσκολα χωρίς διεκδικήσεις με απεργίες και αγώνες. Όταν αυτό δεν πιάνει αξιοποιούν απειλές και  καταστολή επιδιώκοντας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

Τις κυβερνητικές–εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες που, ενώ πήραν απόφαση για κήρυξη απεργίας, προκειμένου να μην εκτεθούν στους εργαζόμενους υπολογίζοντας τη μεγάλη δυσαρέσκεια που υπάρχει, υπονομεύουν ανοιχτά την επιτυχία της και πασχίζουν για το ποιος κυβερνητικός διαχειριστής, «σωτήρας» είναι πιο ικανός να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική με πιο «δίκαιο» τρόπο.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Παίρνουμε στα χέρια μας την υπεράσπισης της ζωής μας. Συσπειρωμένοι στα σωματεία και στους συλλόγους μας να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά στέλνουμε το μήνυμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού.

Διεκδικούμε:

 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας 600€ σε όλους τους ανέργους.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια,), ένδυσης κ.ο.κ.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
 • Δωρεάν δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας, μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
 • Όχι στις απολύσεις. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.

Απαιτούμε:

 • Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.
 • Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
 • Να κλείσουν όλες οι Αμερικανο – ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΕΒΡΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 πμ, στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Φθινόπωρο στο Δέλτα του Έβρου

Η μεταβατική περίοδος του φθινοπώρου είναι πάντα εντυπωσιακή στο Δέλτα του Έβρου. Παρόλη την ανομβρία και την έλλειψη του γλυκού νερού σε μεγάλες εκτάσεις,...