Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στις πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις (video)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι εκπρόσωποι των Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ , στο Επιμελητήριο Έβρου, ενόψει της Πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου μπροστά στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

“Η κυβέρνηση των Σύριζα-ΑΝ.ΕΛ. πρέπει να σταματήσει να παριστάνει τον σωτήρα των συντάξεων, διαφημίζοντας την χτεσινή απόφαση του Euroworking group σύμφωνα με την οποία για το 2019 δε θα εφαρμοστεί η προσωπική διαφορά.

Θυμίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση, είναι αυτή η οποία νομοθέτησε το Νόμο Κατρούγκαλου, παρά τη γενικευμένη αντίδραση των συνταξιούχων και των εργαζομένων γενικότερα. Είναι κοροϊδία, σήμερα η Κυβέρνηση να εμφανίζεται ως σωτήρας των συνταξιούχων καθώς αυτή είναι που διατήρησε όλους τους ασφαλιστικούς νόμους όλες δηλαδή τις περικοπές.των προηγούμενων χρόνων υποβαθμίζοντας τις συντάξεις σε προνοιακά βοηθήματα”, τόνισαν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων.

Χορηγούμενη

Πρόσθεσαν δε ότι διεκδικούν τις συντάξιμες αποδοχές, την 13 η και 14 η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων- εφάπαξ- μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματα στην υγεία και ότι άλλο έχει αφαιρεθεί στο ακέραιο.

Παράλληλα, κάλεσαν όλους τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη και να διεκδικήσουν, τα αυτονόητα, τα δικά τους χρήματα, τους κόπους μίας ζωής.

Σημειώνεται δε, πως για όσους συνταξιούχους επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα υπάρχει λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει στις 7 το πρωί της Δευτέρας, μπροστά από το Επιμελητήριο Έβρου.