Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΚαθημερινάΚαιρόςΚαιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία Gaia αλλά επιμένουν οι βροχές

Καιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία Gaia αλλά επιμένουν οι βροχές

Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρωινές ώρες κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρη βελτίωση τις μεσημβρινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα στα δυτικά και νότια, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βορειοδυτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ, τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Το βράδυ από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες στα νότια, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρωινές ώρες κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρη βελτίωση τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση την Τρίτη
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τη νύχτα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί και στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στο Ιόνιο σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-12-2022
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15-12-2022
Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-12-2022 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-12-2022
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ξένοι στην πόλη τους νιώθουν κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης

Στριμωγμένοι έως και εκτοπισμένοι δηλώνουν ότι νιώθουν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας της τεράστιας...

Άνοδος 150 μόρια στη Σχολή Ψυχολογίας Διδυμοτείχου – Πτώση στη Νοσηλευτική Σχολή Αλεξανδρούπολης

Σε 70.276 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των φετινών υποψηφίων, από τους οποίους οι 59.822...

Τελωνείο Ορμενίου: Σύλληψη 2 ημεδαπών για μεταφορά στη χώρα μας απαγορευμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Συνελήφθησαν την 23-7-2025 το βράδυ στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου Έβρου από αστυνομικούς της...

4.394 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες στα 31 τμήματα των 10 σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Συνολικά 4.394 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες εισάγονται στα 31 τμήματα των 10 σχολών του...

Παρόμοια