Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΚαθημερινάΚαιρόςΚαιρός: Βροχές και καταιγίδες με χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα Τετάρτη

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες με χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα Τετάρτη

Σήμερα Τετάρτη στα βόρεια και γρήγορα στα δυτικά αναμένεται βελτίωση του καιρού

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται ισχυρές βροχές και κυρίως στα νότια καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα, που μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν ανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 στα πελάγη 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια και ανατολικά τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα). Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νοτιά , οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες στα ορεινά, βαθμιαία όμως από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

Παρόμοια