Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
12.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΚαθημερινάΚαιρόςΚαιρός: Συννεφιασμένη Κυριακή...

Καιρός: Συννεφιασμένη Κυριακή…

Με συννεφιές μας αποχαιρετά ο Απρίλιος στις περισσότερες περιοχές, ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν και βροχές. Αίθριος γενικά καιρός αναμένεται με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις ελάχιστες και μικρή περαιτέρω άνοδος και ως προς τις μέγιστες στα βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου. Άνεμοι έως 4-5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου 2023, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, αναμένεται γενικά νεφελώδης καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα βόρεια ορεινά, ενώ είναι πιθανό αυτές να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σε ό,τι αφορά την Δευτέρα 1 Μαΐου οι συννεφιές θα συνεχιστούν, ενώ δυστυχώς οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί θα γίνουν μάλλον με ομπρέλες καθώς περιμένουμε τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 24, στη Θεσσαλία από 5 έως 25 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 11 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από διάφορες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά θα είναι τοπικά έως 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δια΄φορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 και πρόσκαιρα έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά . Βελτίωση από αργά το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 και τοπικά στη Μακεδονία έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα τοπικά από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες και μέχρι τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πρωτομαγιά
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5, βαθμιαία στο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει κατά τόπους στα δυτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη 2/5
Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Θλίψη στην Αλεξανδρούπολη για τον αιφνίδιο θάνατο του Άκη Κασαπίδη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και...

Δράμα: Σύλληψη ημεδαπού ανηλίκου για κατοχή ναρκωτικών και ενός μαχαιριού

Συνελήφθη την 16-9-2025 το βράδυ στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής...

Ανοίγει αύριο σε διαμορφωμένο χώρο η εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου

Ανοίγει αύριο τις πύλες της η Εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αφίξεις των...

Σουφλί: Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο σύστημα προειδοποίησης σε σιδηροδρομική διάβαση – Τραυματίστηκε 60χρονος

Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο σύστημα ηχητικής προειδοποίησης σε σιδηροδρομική διάβαση στο Σουφλί, με αποτέλεσμα...

Παρόμοια