Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
27.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΚαθημερινάΚαιρόςΚαιρός: Στους 42°C και σήμερα η θερμοκρασία

Καιρός: Στους 42°C και σήμερα η θερμοκρασία

Μετά το μεσημέρι κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θράκη

Η πιο ζεστή μέρα των τελευταίων ημερών αναμένεται να είναι η σημερινή (27.6.2025), καθώς το κύμα καύσωνα που επηρεάζει τη χώρα μας είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να κυμαίνονται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και ο καιρός να παραμένει ιδιαίτερα ζεστός.

Σήμερα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές και ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν, σύμφωνα με το meteo.gr, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές της χώρας εν μέσω του πρώτου κύματος καύσωνα για το φετινό καλοκαίρι. Η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη στα μεγάλα αστικά κέντρα με την θερμοκρασία να μην καταφέρνει να υποχωρήσει κάτω από του 30°C.

Χαρακτηριστικό είναι πως το βράδυ της Πέμπτης στις 22:15 τη νύχτα η θερμοκρασία κυμαινόταν στην Αττική ακόμα πάνω από τους 33°C (ισχυρή επιβάρυνση). Αυτό, αποτελεί σημαντικό παράγοντα αύξησης της θερμής επιβάρυνσης και της σχετικής επικινδυνότητας για την ανθρώπινη υγεία κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Γενικά ο καιρός σήμερα Παρασκευή η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου (σε κάποιες πόλεις θα αγγίξει τους 42). Μεταβολή του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια ηπειρωτικά με σποραδικές καταιγίδες

Μετά το μεσημέρι κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θράκη. Επίσης, το μεσημέρι – απόγευμα τοπικοί όμβροι και μικρής διάρκειας καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου και της ορεινής Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-06-2025

Στη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι – απόγευμα κυρίως στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς και θα φτάσει κατά τόπους στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29-06-2025

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά στις περιοχές Κυκλάδων, Κρήτης, Δωδεκανήσων και νησιών Ανατολικού Αιγαίου έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Αύριο Τρίτη 12/8 η κηδεία του Σάββα Χατζηκωνσταντίνου

Ο Σάββας Χατζηκωνσταντίνου το πρωί της Δευτέρας (11/08) εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στη...

Προς αξιοποίηση διατηρητέο ακίνητο στην Αλεξανδρούπολη – Ο διαγωνισμός από την ΕΤΑΔ και η τιμή εκκίνησης

Ανοικτό ηλεκτρονικό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την πώληση διατηρητέου ακινήτου στην Αλεξανδρούπολη προκήρυξε η Εταιρεία...

Ισχυρός σεισμός 6,0 Ρίχτερ στη δυτική Τουρκία – Αισθητός σε Λέσβο και Αλεξανδρούπολη

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ (εκτίμηση AFAD) ταρακούνησε στις 19:53 το απόγευμα της...

Μαρία Κωνσταντάκη: Οι διακοπές στη Σαμοθράκη και το ηλιοβασίλεμα

Τη Σαμοθράκη επέλεξε για τις καλοκαιρινές της διακοπές η Μαρία Κωνσταντάκη και μοιράστηκε μια...

Παρόμοια