Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, 2025
13.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΚαθημερινάΚαιρόςΚαιρός: Νεφώσεις, σκόνη και τοπικές βροχές σήμερα Τρίτη

Καιρός: Νεφώσεις, σκόνη και τοπικές βροχές σήμερα Τρίτη

Νεφώσεις και πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται σήμερα, Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα πέσουν και λίγες βροχές.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει συννεφιά, ενώ ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Τοπικές βροχές εκδηλωθούν σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρεια χώρας, με εντονότερα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 35, στην Ήπειρο από 15 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 31 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 16 έως 30 ενώ στη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στην Ανατολική και Νότια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά ασθενείς. Βελτίωση το βράδυ.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα δυτικά και βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Στη Θράκη αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια.
Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, βαθμιαία και στη δυτική Στερεά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.
Άνεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.
Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ που από το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τουρκική αντιπολίτευση: Η Ελλάδα είναι τόσο φθηνή που οι Τούρκοι ταξιδεύουν στην Αλεξανδρούπολη για ψώνια

Κριτική στην οικονομική πολιτική του προέδρου Ερντογάν ασκεί η τουρκική αντιπολίτευση, αναφέροντας ότι πολλοί...

Αλεξανδρούπολη: Κυρία βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 1.000 ευρώ – Η συγκινητική κίνηση μητέρας και κόρης

Μια όμορφη ιστορία ανθρωπιάς εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, αποδεικνύοντας πως η εντιμότητα...

Φωτιά στην Κυανή Διδυμοτείχου: Καταστροφές από διαρροή πετρελαίου σε αποθήκη

Μεγάλες υλικές ζημιές προκλήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην Κυανή Διδυμοτείχου, όταν ξέσπασε φωτιά...

Αποχαιρετισμός στον Νίκο Ζερβόπουλο από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης εκφράζει τη βαθιά του συγκίνηση...

Παρόμοια