Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
23.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΚαθημερινάΚαιρόςΚαιρός Καλλιάνος: Ενισχύεται το μελτέμι – Κίνδυνος πυρκαγιών τις επόμενες ημέρες

Καιρός Καλλιάνος: Ενισχύεται το μελτέμι – Κίνδυνος πυρκαγιών τις επόμενες ημέρες

Σημαντική ενίσχυση των ανέμων (μελτέμι), ακόμη και 8 μποφόρ τοπικά, αναμένει ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος.

Ο ίδιος τονίζει πως υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιών τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου έχει ως εξής:

Ενισχύεται το μελτέμι – Κίνδυνος πυρκαγιών τις επόμενες ημέρες
Έως και την ερχόμενη Τρίτη 24/8, για τις επόμενες δηλαδή 4-5 ημέρες, θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι (μελτέμι). Αυτό σημαίνει ότι οι βοριάδες αυτοί θα πνέουν με εντάσεις 6-7 μποφόρ και από την Κυριακή ακόμη και 8 μποφόρ τοπικά.

Όπως γίνεται πάντα με αυτές τις συνθήκες, οι άνεμοι θα είναι ισχυροί κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και στα κεντρικά, ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα.

Ποιες περιοχές θέτουν υποψηφιότητα για ισχυρούς ανέμους
Στον παρακάτω χάρτη, στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης βρίσκονται όλες εκείνες οι περιοχές που οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά. Όπως αντιλαμβάνεστε στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Αττική.

Ήπιες οι θερμοκρασίες
Ευτυχώς οι θερμοκρασίες δεν θα είναι ιδιαίτερα ανεβασμένες τις επόμενες ημέρες. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 34°C, ενώ μόνο στα δυτικά θα φτάσει κατά μέσο όρο τους 36°C.

Κίνδυνος πυρκαγιών
Ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος σε αυτά τα τμήματα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. 3-4 “τούφες” δάση κυρίως από πεύκα μείνανε στην Αττική και όλα τα άλλα στην υπόλοιπη χώρα κάθε χρόνο λιγοστεύουν. Δεν χρειάζεται να καούν και αυτά τις επόμενες ημέρες.

Μπόρες και καταιγίδες στα εσωτερικά ηπειρωτικά
Έως και την Κυριακή, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα εκδηλωθούν μπόρες και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Κυρίως σήμερα Παρασκευή και ιδιαιτέρως αύριο Σάββατο θα είναι περισσότερες οι καταιγίδες αυτές που όπως πάντα γίνεται θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και με πολύ μικρότερη πιθανότητα και ορισμένες πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα αυτά θα λαμβάνουν χώρα ιδιαίτερα το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η κυβέρνηση θα είναι εμπράκτως δίπλα στους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά και ας γίνομαι κουραστικός. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, προφανώς, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όμως, είναι εδώ και τα άρρωστα μυαλά που κάθε χρόνο καίνε τα δάση μας. Η κυβέρνηση πέρα από το ότι θα βρεθεί εμπράκτως δίπλα σε όλους τους πληγέντες, οφείλει να έχει ακόμη μια αποστολή. Να εντοπίσει εκείνα τα άρρωστα μυαλά που είτε μόνα τους, είτε υπό την καθοδήγηση κάποιων, κάθε χρόνο καίνε τον πλούτο μας. Και προφανώς, όσοι βρίσκονται, πριν οδηγηθούν στη φυλακή, να δεσμεύεται η περιουσία τους από το κράτος και να δίνεται στους πληγέντες».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Εξαφάνιση του Χυτούδη – Περούδη Χαράλαμπου – Χρυσοβαλάντη στην Αθήνα

Ο Χυτούδης – Περούδης Χαράλαμπος – Χρυσοβαλάντης, 37 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή της πλατείας...

Αλεξανδρούπολη: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην ανατολική είσοδο -video

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην ανατολική...

Αλεξανδρούπολη: Εγκαταλείφθηκε το εμβληματικό έργο τηλεθέρμανσης Φερών – 10 εκατ. ευρώ για άλλα έργα

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της εταιρείας «ΤΑΡ AG» ενέκρινε...

ΑΡΧΗ: «Τηλεθέρμανση Φερών – 4 ψέματα και 1 αλήθεια»

Μία από τις «πιο μαύρες σελίδες» στην αυτοδιοικητική ιστορία του τόπου χαρακτηρίζει η παράταξη...

Παρόμοια