Την αιτία της μεταβολής του καιρού την βλέπουμε στην εικόνα κάτω.Ενα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα κινηθεί βορειότερα της περιοχής μας, με κατεύθυνση προς τον Εύξεινο Πόντο. Το σύστημα αυτό συνοδεύεται από ένα ψυχρό μέτωπο το οποίο θα διασχίσει γρήγορα τη Θράκη από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Η διέλευση αυτή θα προκαλέσει ένα σύντομο πέρασμα βροχοπτώσεων με ισχυρές τοπικές εξάρσεις, αλλά με γρήγορη βελτίωση μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.
Ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση:
Νομός Ξάνθης:
▪️ Ξάνθη / Πεδινά: Αναμένουμε βροχές τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα έχουν πρόσκαιρα έντονο χαρακτήρα στο σύνολο του κάμπου και της πόλης. Ο καιρός θα βελτιωθεί βαθμιαία από τις προμεσημβρινές ώρες.
▪️ Ορεινά: Παρόμοιο σκηνικό, με τις βροχές να παρουσιάζουν πρόσκαιρα ισχυρή ένταση, πριν επέλθει σταδιακή βελτίωση τις προμεσημβρινές ώρες
Νομός Ροδόπης:
▪️ Κομοτηνή / Δυτικά Πεδινά: Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν τις πρωινές ώρες, ωστόσο αναμένουμε κορύφωση τις προμεσημβρινές ώρες, όπου και περιμένουμε βροχές οι οποίες πρόσκαιρα θα ενταθούν με το πέρασμα του μετώπου. Ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά μετά το μεσημέρι.
▪️ Ανατολικά πεδινά / Ορεινά:Στα ανατολικά τμήματα αναμένουμε τα περισσότερα και πιο ισχυρά φαινόμενα τις προμεσημβρινές ώρες. Εδώ περιμένουμε έντονες βροχές, και τον υψηλότερο συνολικό υετό. Σταδιακή βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι.
Νομός Έβρου /Σαμοθράκη:
Αλεξανδρούπολη / Πεδινά: Η συννεφιά θα πυκνώσει τις προμεσημβρινές ώρες. Το μεσημέρι περιμένουμε τη διέλευση των βροχών, οι οποίες σε όλο τον κεντρικό και βόρειο άξονα θα είναι ασθενείς έως μέτριας έντασης, λαμβάνοντας τοπικά πρόσκαιρα έντονο χαρακτήρα με την διέλευση του μετώπου. Ιδιαίτερη προσοχή στη Σαμοθράκη, όπου το μεσημέρι περιμένουμε έντονες βροχές. Στον κεντρικό και βόρειο Έβρο τα φαινόμενα θα παραμείνουν μέχρι νωρίς το απόγευμα, οπότε σταδιακά θα βελτιωθεί και εδώ ο καιρός.
Περιοχή Χρυσούπολης – Θάσος:
Τις πρωινές ώρες περιμένουμε συννεφιά και ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσούπολης. Στη Θάσο τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα. Ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά τις προμεσημβρινές ώρες.
Τις βραδινές ώρες, το σύστημα θα αποτελεί παρελθόν. Αλλά δεν αποκλείεται κάποια τοπικά φαινόμενα να επιμείνουν. Για την εξέλιξη αυτή θα σας ενημερώσουμε στην αυριανή πρόγνωση.
Καλό βράδυ σε όλους.























