Κ. Μητσοτάκης: “Εδώ και τώρα η Τουρκία να δώσει ένα τέλος στην παράνομη κράτηση των δύο αξιωματικών” (video)

Στους δύο κρατούμενους Έλληνες στρατιωτικούς αναφέρθηκε σε δήλωση του από την Αλεξανδρούπολη και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

«Τον άνεμο ελευθερίας που φύσηξε στην Αλεξανδρούπολη πριν 98 χρόνια, δεν απολαμβάνουν εδώ και 2,5 μήνες οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μας, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως στις φυλακές της Αδριανούπολης», δήλωσε , ενώ δε παρέλειψε να αναφερθεί και στη συνάντηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας, Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, με τους δύο κρατούμενους Έλληνες στρατιωτικούς.

«Του ζήτησα να τους παρέχει όχι μόνο ηθική στήριξη, αλλά να υπενθυμίσει το αυτονόητο, ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μας δεν φύλαγαν μόνο ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά σύνορα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε την Τουρκία εδώ και τώρα να δώσει ένα οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση των δύο αξιωματικών, να σεβαστεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τους κανόνες της καλής γειτονίας.

Χορηγούμενη