Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, 2026
17.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΙρφάν Χατζηγκενέ: Πότε θα μας πάρει στα σοβαρά το ΕΚΑΒ;

Ιρφάν Χατζηγκενέ: Πότε θα μας πάρει στα σοβαρά το ΕΚΑΒ;

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά γίναμε μάρτυρες της αναλγησίας του ΕΚΑΒ Θράκης, αλλά και όλων των εμπλεκομένων στον κλάδο της Υγείας στην περιοχή μας. Στη σειρά με τα πολλά περιστατικά στα οποία οι ασθενείς δεν αντιμετωπίζονται με σεβασμό, έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμη κατά το οποίο μία συμπολίτισσα μας μετά από χειρουργική επέμβαση στη λεκάνη της στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, έπρεπε να βρει μόνη της τον τρόπο για να επιστρέψει στο σπίτι της!

Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θράκης, ωστόσο αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι ασθενείς δεν είναι αντικείμενα για να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών οχημάτων, ούτε η φροντίδα ενός ασθενούς τελειώνει στο Νοσοκομείο. Η μεταφορά ενός ανθρώπου από και προς το Νοσοκομείο δεν είναι μέρος της ιατρικής περίθαλψης που δικαιούται; Φυσικά και είναι! Ωστόσο οι κύριοι και οι κυρίες του ΕΚΑΒ και των διοικήσεων των Νοσοκομείων προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, απλώς και μόνο για να καλύψουν την ανεπάρκεια των υπηρεσιών που διοικούν.

Αυτή η απαξίωση πρέπει να σταματήσει. Και οι κύριοι και οι κυρίες που ασκούν διοίκηση θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποια πλευρά της ιστορίας θέλουν να βρίσκονται. Ο ρόλος τους είναι να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Εφόσον όμως επιλέγουν να μην τον υπηρετούν σωστά, τότε πρέπει να είναι έτοιμοι και έτοιμες να υποστούν και τις ανάλογες συνέπειες.

                                                              Ιρφάν Χατζηγκενέ

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση»

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Θανατηφόρο τροχαίο στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Σαπών: Νεκρός 36χρονος οδηγός

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου 2026, στις 09:15, στο...

Ονοματοδοσία της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής Καρδιάς – Θώρακα στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026, στις 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας...

48ωρος αποκλεισμός στο τελωνείο Κήπων – Τι λέει ο Κώστας Αλεξανδρής για διάλογο και πρόστιμα

Στο δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόραση μίλησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας...

Βαριά τραυματισμένος από όπλο μετανάστης στον Έβρο – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου νοσηλεύεται από χθες 25χρονος μετανάστης, ο...

Παρόμοια