Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, 2026
2.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΗμερίδα στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: "Περιβάλλον και Πολιτισμός"

Ημερίδα στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: “Περιβάλλον και Πολιτισμός”

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και Πολιτισμός», το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024 από τις 10:00 ως τις 14:00 στον ισόγειο χώρο του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης.

Η ημερίδα έχει ως στόχο να αναδειχθούν και να γίνουν συνείδηση οι δεσμοί ανάμεσα στον φυσικό και τον πολιτιστικό πλούτο του νομού Έβρου, να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα του περιβάλλοντος, της αειφόρου ανάπτυξης και του πολιτισμού και να δημιουργηθούν δράσεις με προσανατολισμό την παρουσίαση και ανάδειξη του πλούσιου ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.

Στην ημερίδα συμμετέχουν με εισήγηση η κ. Γαβριηλίδου Γεωργία, μόνιμο μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η κ. Δεληγιάννη Όλγα, αρχιτέκτων ε.τ. του Υπουργείου Πολιτισμού, μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ για το περιβάλλον και τον πολιτισμό (EΛΛΕΤ), της Ευρωπαϊκής Διαδρομής Βιομηχανικής Κληρονομιάς (ERIH), Εθνική εκπρόσωπος για την Ελλάδα στο TICCIH, η κ. Δημούδη Αργυρώ, καθηγήτρια του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Διευθύντρια στο Εργαστήριο Περιβαλλοντικού & Ενεργειακού Σχεδιασμού Κτιρίων και Οικισμών, ο κ. Λασκαράκης Ιωάννης, μέλος του σωματείου «Διάζωμα» και συγγραφέας, ο κ. Πιστόλας Γεώργιος, Δασολόγος- Περιβαλλοντολόγος, Δασάρχης Αλεξανδρούπολης και η κ. Τσιροπούλου Σοφία, η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου (2003-2022).

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Σαπών – Αλεξανδρούπολης λόγω διέλευσης βαρέων οχημάτων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Σαπών – Αλεξανδρούπολης,...

Πτωτική η στάθμη του Έβρου σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο – Σε επιφυλακή ο δήμος Σουφλίου

Πτωτική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταγράφεται η στάθμη του ποταμού Έβρου στους δήμους Ορεστιάδας...

Αυτοί είναι οι 10 υπουργοί που θα συνοδεύσουν τον Μητσοτάκη στην Άγκυρα – Τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι

Κορυφαίοι υπουργοί θα συνοδεύσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Άγκυρα για το 6ο Ανώτατο Συμβούλιο...

Τσικνοπέμπτη με DJ Party στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης – Δύο δρόμοι, ένα μεγάλο γλέντι

Με μουσική, ρυθμό και αποκριάτικο κλίμα θα γιορταστεί η Τσικνοπέμπτη στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη...

Παρόμοια