Τον Άγιο Αρτέμιο, Προστάτη και Φύλακα όλων των Ελλήνων Αστυνομικών, τιμά σήμερα η Ελληνική Αστυνομία.
Με αφορμή τη γιορτή, η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης απέστειλε μήνυμα πίστης και τιμής προς όλους τους συναδέλφους που καθημερινά επιτελούν το καθήκον τους με ευσυνειδησία και θάρρος:
«Σήμερα τιμούμε τον Άγιο Αρτέμιο, Προστάτη και Φύλακα όλων των Ελλήνων Αστυνομικών. Μια ημέρα αφιερωμένη στην πίστη, το καθήκον και την αυτοθυσία.
Τιμούμε τους συναδέλφους μας που καθημερινά, με ευσυνειδησία και θάρρος, στέκονται δίπλα στον πολίτη. Θυμόμαστε με σεβασμό όσους έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι το κοινό καλό.
Ο Άγιος Αρτέμιος ας μας καθοδηγεί και ας μας προστατεύει σε κάθε αποστολή. Με δύναμη, ενότητα και πίστη συνεχίζουμε να υπηρετούμε τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Χρόνια Πολλά σε όλους τους συναδέλφους!»
Η σημερινή ημέρα αποτελεί ύψιστο συμβολισμό για την Ελληνική Αστυνομία, που τιμά την πίστη, την προσφορά και την αυταπάρνηση των μελών της.