Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
24.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕπιχειρήσειςΗλεκτρικό ρεύμα: Δείτε πώς διαμορφώνονται τα τιμολόγια του Αυγούστου

Ηλεκτρικό ρεύμα: Δείτε πώς διαμορφώνονται τα τιμολόγια του Αυγούστου

Σταθερά τιμολόγια για τον Αύγουστο ή μειώσεις σε σχέση με τον Ιούλιο ανακοίνωσε η πλειονότητα των προμηθευτών.

Συγκεκριμένα οι χρεώσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΗ παραμένουν στο επίπεδο του τρέχοντος μήνα, δηλαδή 15,5 σεντς ανά κιλοβατώρα αν η κατανάλωση είναι έως 500 κιλοβατώρες και 16,7 σεντς αν η κατανάλωση του μήνα υπερβεί τις 500 κιλοβατώρες. Για το νυχτερινό ρεύμα η χρέωση παραμένει επίσης στα 11,4 σεντς.

Ενδεικτικά τα τιμολόγια από τους λοιπούς προμηθευτές:

Protergia Οικιακό Value: 0,0946 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 0,11115)
Ήρων SIMPLY GENEROUS HOME, 8,55 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,0855 Euro/kWh) (από 0,1125)
Elpedison Green Economy: 8 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 11,1)
NRG on time: 13,7 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 13,2)
Watt&Volt Value: 9,46 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 11,15)
Volterra: 13,98 σεντς ανά κιλοβατώρα (αμετάβλητο)
Zenith Home Now: 14,4 σεντς ανά κιλοβατώρα (αμετάβλητο)

Στο μεταξύ έως τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένονται οι αποφάσεις για το πλαίσιο που θα ισχύει ως προς τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας από τον Οκτώβριο, όποτε λήγει η ισχύς του έκτακτου μηχανισμού που εφαρμόζεται από πέρυσι το καλοκαίρι.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Μέριμνά μας παραμένει η σωστή λειτουργία της αγοράς και η στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση αυτή στάθηκε δίπλα τους όλο τον τελευταίο χρόνο και απέκρουσε στην πράξη τις μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό είναι κάτι το οποίο θέλουμε να εξακολουθούμε να το κάνουμε για το αμέσως επόμενο διάστημα. Θα υπάρχουν γι’ αυτά τα θέματα πολύ συγκεκριμένες εξαγγελίες στην ομιλία μου στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης».

Το νέο πλαίσιο έχει τεθεί σε διαβούλευση από τη Ρυθμιστική Αρχή με τους προμηθευτές να επισημαίνουν μεταξύ άλλων αδυναμία τήρησης των υποχρεώσεων έντυπης γνωστοποίησης των νέων τιμολογίων δύο μήνες πριν τεθούν σε ισχύ (δηλαδή ως το τέλος Ιουλίου). Το ΥΠΕΝ προσανατολίζεται σε σύντμηση της προθεσμίας γνωστοποίησης στον ένα μήνα με έντυπο ή ηλεκτρονικό τρόπο.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Στιγμές τρόμου για κατοίκους του Διλόφου Τριγώνου

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ομάδα "Το Τρίγωνό μας" στο fb, κάτοικοι του οικισμού Δίλοφος...

Ανακατατάξεις στη διοικητική πυραμίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης – Πληροφορίες για αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Προέδρους

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προχωρά σε σημαντικές...

Μερομήνια 2025-2026: Πιθανότητα για “λευκά Χριστούγεννα” – Ζεστή Πρωτοχρονιά

Τα παραδοσιακά μερομήνια, που αποτελούν μια εμπειρική μέθοδο πρόγνωσης του καιρού και καταγράφονται τον...

Καιρός : Ολική μεταβολή του σκηνικού με καταιγίδες και αστάθεια από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη

Στην Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα...

Παρόμοια