fbpx
24 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Ικανοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου

- Χορηγούμενη-

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση δεχτήκαμε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να νομοθετήσει την μετατροπή – χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου ως Άγονο Α’ κατηγορίας, καθώς το θέμα αυτό, αποτέλεσε ζήτημα αιχμής και πρώτης προτεραιότητας για τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου.

Μετά την αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου προ 1 έτους περίπου, την οποία ως Ιατρικός Σύλλογος Έβρου επιδιώξαμε και στηρίξαμε σε πολλά επίπεδα, εδώ και ένα χρόνο και πλέον βάλαμε ως πρώτη προτεραιότητα την μετατροπή του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου σε Άγονο Α’ κατηγορίας. Σταθερά και μεθοδικά, τόσο με επανειλημμένα έγγραφα προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (της παρούσας, αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης) όσο και με συναντήσεις με τους Υπουργούς Υγείας, (νυν και πρώην). Προς ενημέρωση των πολιτών παραθέτουμε το ιστορικό των ενεργειών του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου στην διεκδίκηση του παραπάνω στόχου

  1. Επείγον έγγραφο στον Υπουργό Υγείας  κ. Ξανθό την 26-2-2019 (ΑΠ ΙΣΕ 536ΗΥ/26-2-2019)
  2. Κατ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΕ κ. Ανδρέα Παπανδρούδη με τον Υπ. Υγείας κ. Ξανθό την 8-4-2019 (Δελτίο Τύπου ΙΣΕ –  ΑΠ 797ΗΥ/8-4-2019)
  3. Επείγον έγγραφο στον  Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια την 6-9-2019 ( ΑΠ ΙΣΕ 1440ΗΥ/6-9-2019)
  4. Συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, παρουσία του Βουλευτή Έβρου κ. Αν. Δημοσχάκη (Δελτίο Τύπου ΙΣΕ – ΑΠ 2088ΗΥ/13-11-2019)
  5. Έγγραφο προς τον Υπουργό Υγείας με προτεινόμενο άρθρο – τροπολογία για τον παραπάνω χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου (ΑΠ ΙΣΕ 2121ΗΥ/20-11-2019)
  6. Συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΕ με Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη στη Βουλή (11/12/2019).
  7. Εξαιρετικά επείγον έγγραφο του ΙΣΕ στον Υπουργό Υγείας την 17-3-2020 (ΑΠ ΙΣΕ 672ΗΥ/17-3-2020)

Εκτός από τα παραπάνω, υπήρξε συνεχής τηλεφωνική επικοινωνία με το Γραφείο του Υπουργού για το παραπάνω ζήτημα, από όπου και ενημερώθηκε προ 3ημέρου ο Προέδρος του ΙΣΕ, από τον Διευθυντή του Υπουργού, ότι ψηφίζεται το σχετικό άρθρο-αίτημά μας αυτή την εβδομάδα. Κρίθηκε όμως ότι έπρεπε να δημοσιοποιηθεί το σχετικό Ν/Σ πριν προβούμε σε οποιαδήποτε ανακοίνωση.

- Χορηγούμενη-

Θα θέλαμε να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, για όλα τα προβλήματα Υγειονομικής περίθαλψης στην ακριτική περιοχή μας.

Από τα Δίκαια έως τη Σαμοθράκη, για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, μετά την αυτονόμησή του (η οποία πάντα τονίζαμε ότι ήταν αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για την βέλτιστη λειτουργικότητά του), γίνεται πλέον Άγονο Α’ κατηγορίας, παρέχοντας κίνητρα για την στελέχωσή του, όρος απαραίτητος για να ανταποκριθεί στον ρόλο του.

Συνεχίζουν όμως να υπάρχουν ζητήματα-στόχοι, τα οποία θα επιδιώξουμε ως ΙΣΕ να λυθούν: η επέκταση των κλινών νοσηλείας στις 160, η αύξηση των οργανικών θέσεων ιατρικού προσωπικού, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι βασικές ειδικότητες κ.α.

Καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής και τους αρμοδίους, να συνδράμουν σε αυτές τις νέες διεκδικήσεις.

Κανείς δεν περισσεύει. Όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε αυτό που δικαιούμαστε σε όλη την έκταση του ακριτικού νομού μας, την εμπροσθοφυλακή της χώρας.

Με τιμή

Για το Δ.Σ του Ι.Σ.Ε.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δρ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ                                                  ΧΡΗΣΤΟΣ  ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ

1.-ΠΡΟΣ-ΥΠΟΥΡΓΟ-ΥΓΕΙΑΣ-26-2-2019-ΑΠ-563

2.-ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-8-4-2019

3.-ΠΡΟΣ-ΥΠΟΥΡΓΟ-ΥΓΕΙΑΣ-6-9-2019-2

4.-ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-ΙΣΕ-13-11-2019

5.-Συνάντηση-με-κ.-Κοντοζαμανη

6.-ΠΡΟΣ-ΤΟΝ-ΥΠΟΥΡΓΟ-ΥΓΕΙΑΣ-17-3-2020-ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΙΓΟΝ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Ντ. Μπακογιάννη για το στρατόπεδο στον Προβατώνα: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – η βασική αλλαγή είναι διοικητικής φύσης» (βίντεο)

Το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από το Επιμελητήριο Έβρου για να διαμαρτυρηθεί για τις φήμες περί κατάργησης της 7ης Ταξιαρχίας Πεζικού στον Προβατώνα καθυσήχασε η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ντ. Μπακογιάννη από Αλεξανδρούπολη: «Η Διακομματική σκοπεύει σε 6 μήνες να έχει ένα πόρισμα υποστηριζόμενο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις» (βίντεο)

Για τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα της Θράκης αλλά και του Έβρου ειδικότερα συζήτησε σήμερα με θεσμικούς φορείς της περιοχής η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής της στην περιφέρεια.
- Χορηγούμενη -
error: Content is protected !!