27.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Ιερέας ο ασθενείς «μηδέν» με την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Δυτική Θεσσαλονίκη

- Χορηγούμενη-

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, τις προσεχείς ώρες θα ξεδιπλωθεί σχέδιο στην αιχμή του οποίου, κατά πληροφορίες βρίσκεται η αυστηροποίηση των κανόνων εισόδου στην Ελλάδα, πολιτών από τρίτες χώρες.

- Χορηγούμενη-1

Μέριμνα είναι αντιμετωπίσει τις «εγγενείς» αδυναμίες στην περιχαράκωση των πιθανών φορέων του επικίνδυνου στελέχους.

Όπως εξηγείται από την ίδια πηγή ενημέρωσης, η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις «χρησιμοποιούν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ως ενδιάμεσο σταθμό» για την χώρα μας.

Σε αυτό το πεδίο, κατά πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν, εντάσσεται και η μετάβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάτρα, όπου θα έχει συσκέψεις με φορείς.

Άλλωστε το λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία ελέγχου.

Ταυτόχρονα θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκε ο ασθενής «μηδέν» με την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, που έχει ταυτοποιηθεί ως κληρικός της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως.

Το «σκανάρισμα» με μοριακά και rapid τέστ θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές στον δυτικό τομέα, όπου μεταξύ άλλων, διακονούσε ο ασθενής που νοσεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, οι υγειονομικές αρχές ακολουθούν «το μονοπάτι των στενών επαφών high και low risk» του ιερέως.

Ενθαρρυντική πάντως θεωρείται η μέχρι στιγμής «διάγνωση» ότι το συγκεκριμένο κρούσμα δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστική διασπορά.

Ωστόσο, όπως διαμηνύθηκε και από τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, μέσω των διενεργούμενων ελέγχων θα επιδιωχθεί η πληρέστερη απεικόνιση στα σημεία ενδιαφέροντος.

Δηλαδή στις Μητροπόλεις και στις ενορίες που έχουν άμεση εμπλοκή με τον κρίσιμο τομέα της ιχνηλάτησης.

Άλλωστε, η μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής ανησυχεί τους επιστήμονες για την υψηλότερη μεταδοτικότητά της αλλά και την πιθανή ανθεκτικότητά της έναντι των εμβολίων.

Προβληματισμός που κατά το ήμισυ, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ισχύει και για την βρετανική μετάλλαξη της Covid-19.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι, προστίθενται στον κατάλογο των μολύνσεων από το συγκεκριμένο μεταλλαγμένο στέλεχος.

Το συνολικό μέγεθος τους, αριθμητικά, ανέρχεται στα 173 θετικά δείγματα.

Στην κυβέρνηση πάντως, αναμένουν προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, την επικαιροποίηση των επιδημιολογικών δεδομένων, που θα περιλαμβάνει και την επίδραση του λιανεμπορίου.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, αυτήν την στιγμή η βασική ανάλυση αποδίδει την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφονται την προηγούμενη εβδομάδα στον παράγοντα της χαλάρωσης και όχι της επαναλειτουργίας του συγκεκριμένου κλάδου οικονομικής δραστηριότητας.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ