Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
23.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΗ Βουλγαρία στέλνει στρατιώτες στα σύνορα με την Τουρκία εν μέσω αυξανόμενων...

Η Βουλγαρία στέλνει στρατιώτες στα σύνορα με την Τουρκία εν μέσω αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών

Η Βουλγαρία έστειλε 350 στρατιώτες στα σύνορά της με την Τουρκία προς υποστήριξη της αστυνομίας εξαιτίας αυξανόμενης πίεσης μεταναστευτικών ροών, όπως ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γκεόργκι Παναγιότοφ.

«Από σήμερα υπάρχουν στρατιώτες στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα για να υποστηρίξουν τη συνοριακή αστυνομία. Έχουν σταλεί 350 άτομα μαζί με περίπου 40 μονάδες εξοπλισμού» δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο bTV.

Περισσότερα από 6.500 άτομα που εισήλθαν παράνομα στη χώρα, ως επί το πλείστον Αφγανοί υπήκοοι, έχουν συλληφθεί από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο στη Βουλγαρία, αριθμός υπερτριπλάσιος συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Βουλγαρία βρίσκεται στα εξωτερικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο δρόμο για τους μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη. Ένα συρματόπλεγμα, σε πολλά σημεία κατεστραμμένο, καλύπτει τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα μήκους 259 χλμ.

Το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας είχε αποφασίσει τον Αύγουστο να στείλει 400 έως 700 στρατιώτες στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία και την Ελλάδα για να βοηθήσουν ιδιαίτερα στην κατασκευή φρακτών.

Το φτωχότερο μέλος της ΕΕ, η Βουλγαρία, δεν έχει δεχθεί ποτέ μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο, οι περισσότεροι από τους οποίους φεύγουν από την χώρα πριν καν λάβουν απάντηση σχετικά με το καθεστώς τους ως πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Οι αλλαγές στις επιδοτήσεις που φέρνει η κυβέρνηση λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Εκτός πραγματικότητας οι αριθμοί για μέλι και βιολογική κτηνοτροφία

Στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση λόγω της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ, χαρακτηρίζοντας πρώτη προτεραιότητα την...

Με 42 αθλητές συμμετείχε η “Ελληνική Πολεμική Αγωγή” στο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος Βορείου Ελλάδος

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης "Ελληνική Πολεμική Αγωγή" συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος Βορείου Ελλάδος...

Παρόμοια